Vyriausybės vadovas, kaip ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF), deklaruoja norą Lietuvos rinktinei ypač svarbų turnyrą organizuoti mūsų šalyje. Varžybose, kuriose dėl kelialapių į Londoną rungsis 12 komandų, lietuviams reikia užimti bent trečiąją vietą.

Namų sienų pagalba, žinoma, labai praverstų. Tačiau kadenciją baigiantis LKF vadovas Vladas Garastas yra minėjęs, kad tai Lietuvai gali kainuoti apie 2 mln. eurų (6,9 mln. Lt). Šiuos pinigus Vyriausybė turėtų kur nors surasti.

Be Lietuvos, atrankos turnyrą surengti siūlosi ir Venesuela. Neoficialiais duomenimis, Pietų Amerikos šalis už šią teisę FIBA pasiūlė sumokėti 1,5 mln. eurų.

A. Kubiliaus ir Y. Mainini susitikimas numatomas sekmadienį, 15.30 val. prieš „Eurobasket 2011“ rungtynes dėl bronzos ir finalą. Po to premjeras Kaune taip pat susitiks su „FIBA Europe“ prezidentu Olafuru Rafnssonu, „FIBA Europe“ generaliniu sekretoriumi Naru Zanolinu ir „Eurobasket 2011“ čempionato organizacinio komiteto vadovais.

A. Kubilius taip pat stebės paskutiniąsias Europos čempionato kovas. Dėl bronzos žais Rusijos bei Makedonijos rinktinės, o dėl pirmosios vietos kausis ispanai ir prancūzai.