Anot A. Kubiliaus ateities vizijos, 2002 metais įvyksiančiame NATO viršūnių susitikime Lietuva bus įvertinta kaip geriausiai pasiruošusi kandidatė, be to, jo nuomone, 2005 metais Lietuvoje jau turės įvykti referendumas dėl stojimo į Europos Sąjungą.

Jis taip pat prognozuoja, jog per ketverius ateinančius metus iki naujų Seimo rinkimų "Mažeikių nafta" pasirašys naudingą naftos tiekimo sutartį su Rusijos koncernu "LUKoil" ir perdirbs per metus po 12 milijonų tonų naftos.

Lietuvos ekonomika, kaip prognozuoja A. Kubilius, vystysis ypatingai sparčiai ir metinis BVP augimas sieks 7-8 procentus.

Lietuvos biudžetas, A. Kubiliaus prognozėmis, 2004 metų pabaigoje bus perteklinis, ir "estai pavydės Lietuvos ekonomikos augimo".

Apžvelgdamas savo vadovautos Vyriausybės darbą, A. Kubilius sakė, jog dėl Rusijos krizės ir išbalansuoto biudžeto, kuris daugiau lėšų išleisdavo, negu gaudavo, ji buvo priversta imtis nepopuliarių taupymo priemonių.

Pasak A. Kubiliaus, jo vadovaujama Vyriausybė siekė restruktūrizuoti ir privatizuoti valstybines monopolijas, apriboti biurokratų galias, panaikinti apribojimus verslui bei kurti informacinę visuomenę.

"Mūsų darbus įvertins istorija", sakė jis.

"Po dešimties metų liks tik supratimas, kad buvome kartu", sakė atsisveikindamas su Seimo nariais Lietuvos premjeras.