Maža to, A. Ažubalis pasipiktino, kad sausio 13 d. Kauno Girstučio salėje bus rodomas humoristinis spektaklis „Striptizo ereliai“.

„Sausio 13-oji – tikrai ne ta diena rengti pramoginius spektaklius apie „striptizo erelius“. Laisvės gynėjų auka neturi būti minima tik kalendoriuje, nes susiskaldžiusia, atmintį ir vertybinius orientyrus praradusia tauta greitai „pasirūpins“ kiti“, - pranešime spaudai cituojamas užsienio reikalų ministras.

Anot A. Ažubalio, praėjusią vasarą Austrijai paleidus Sausio 13-osios byloje įtariamą Rusijos pilietį Michailą Golovatovą, Lietuvos visuomenė vieningai pasmerkė šį žingsnį ir tai esą paskatino Užsienio reikalų ministeriją „sutelkti diplomatinės tarnybos pastangas siekiant priminti Europai apie ginkluotą sovietų agresiją“.

„Tačiau mūsų liudijimas apie sovietų imperijos nusikaltimą prieš taikius Lietuvos žmones nebus išgirstas, jeigu mes patys nebranginsime žuvusių už mūsų šalies laisvę atminimo. Sausio 13-oji – tikrai ne ta diena rengti pramoginius spektaklius apie „striptizo erelius“, - teigia ministras.

Jis teigia palaikąs savo partijos kolegos A. Kupčinsko iniciatyvą paraginti renginių organizatorius sausio 13-ąją dieną renginius pradėti tylos minute.