Tai jis penktadienį patvirtino Eltai. Paklaustas, iš kur gauta tokia informacija, politikas neatsakė, tačiau teigė, kad tai yra jo "asmeninė žinia".

A. Syso nuomone, esant tokioms aplinkybėms, apkaltos procesas N. Venckienei turėtų prasidėti. "Remiu kolegas, kurie surinko parašus dėl apkaltos N. Venckienei. Manau, kad apkalta turėtų prasidėti", - Eltai sakė A. Sysas.

DELFI primena, kad parlamentarei Neringai Venckienei šiomis dienomis baigiasi buvimo Jungtinėse Valstijose terminas.

Todėl ji gali pasirinkti – prašyti politinio prieglobsčio Amerikoje ar keliauti į kitą pasaulio kraštą - praneša Lietuvos ryto televizija. Venckienės frakcijos kolegos prasitarė, kad parlamentarė linkusi pasilikti Jungtinėse Valstijose. Tai patvirtino ir „Drąsos kelio“ frakcijos narys Valdas Vasiliauskas, esą, tai būtų logiškas sprendimas ir tam, anot politiko, jau ruošiami dokumentai.

Seimo Teisės komiteto nariai abejoja, ar Venckienės argumentai dėl prieglobsčio įtikins Amerikos teismą.

Kaip ELTA jau skelbė, Liberalų sąjūdžio frakcija pradeda nuo balandžio Seimo posėdžiuose nesilankančios ir galimai šiukščiai Konstituciją pažeidusios Seimo narės N. Venckienės apkaltos procedūrą ir skelbia surinkusi daugiau nei ketvirtadalio - 41 Seimo nario, remiančio apkaltą, parašus.

Apkaltą, be jos iniciatorių liberalų, parėmė Lietuvos socialdemokratų partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Mišrios Seimo narių grupės frakcijų atstovai.

Liberalų parengtame teikime pradėti apkaltą N. Venckienei pabrėžiama, kad Seimo narė be pateisinamų priežasčių jau praleido 54 Seimo posėdžius, tokiu būdu neatliko savo konstitucinės priedermės atstovauti tautai, sulaužė duotą Seimo nario priesaiką ir galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją. N. Venckienė sulaužė duotą Seimo nario priesaiką nevykdydama pažado "gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus", "visomis išgalėmis sąžiningai tarnauti Tėvynei", nurodo liberalai.

Gegužės 9 dieną buvo pradėta N. Venckienės paieška.

Parlamentarei pareikšti įtarimai pagal šešias nusikalstamas veikas.

„Bet čia klausimas dėl ko prašai. Ar dėl to, kad vejasi paskui kriminaliniai persekiojimai, ar kažkokios totalitarinės valstybės persekiojimai opozicijos. Lietuva demokratinė valstybė, ES, NATO narė, partnerė su JAV, būtų įdomu pažiūrėt kaip parlamento narys pats prašosi politinio prieglobsčio draugiškoj valstybėj, na tiesiog įdomu būtų pastebėti tą procesą ir visai nesunkiai galėčiau prognozuoti rezultatą.“ - situaciją vertina Seimo Teisės komiteto pirmininko pavaduotojas Stasys Šedbaras.