„Tai jam reikėjo seniai padaryti, pačią pirmą dieną. Labai gaila, kad tai užsitęsė, ir jis padarė meškos paslaugą partijai“, – pirmadienį žurnalistams sakė A. Sysas.

Pasak jo, J. Pagojus taip pat pasitraukė iš partijos Etikos komisijos pirmininko pavaduotojo pareigų. Jeigu J. Pagojus nebūtų sustabdęs narystės partijoje, A. Syso teigimu, šiuo atveju jis būtų svarstomas Etikos komisijoje, ir „sprendimas būtų, ko gero, pašalinti iš partijos“.

J. Pagojus pareiškė, kad jis tokį sprendimą priėmęs, „atsižvelgdamas į susiklosčiusią situaciją, kuri užkerta kelią man tinkamai atlikti savo pareigas šioje tarnyboje bei gali paralyžiuoti visos institucijos darbą“.

J. Pagojus VVTAT vadovavo nuo lapkričio pradžios.

ELTA primena, kad lapkričio 30 dieną Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgdama į paskirtojo ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio teikimą, pasirašė dekretą, kuriuo išbraukė Julių Pagojų iš patvirtintos Vyriausybės sudėties.

J. Pagojus paskelbė traukiąsis iš teisingumo ministro pareigų, į kurias buvo paskirtas prieš dieną, paviešinus aplinkybes apie 2015 m. jam būnant viceministru padarytą nusižengimą – vairavimą neblaiviam.

Teisingumo viceministro pareigas nueinančioje Vyriausybėje J. Pagojus ėjo nuo 2014 metų.