Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė taip pat užsiminė apie galimybę trauktis iš posto, jei Ministrų kabinetas netenkins šio prašymo.

Apie papildomas lėšas mokytojams A. Pitrėnienė antradienio rytą ketina kalbėtis su Premjeru Algirdu Butkevičiumi. Ministrės teigimu, pokalbio metu bus įvardytas ir konkretus šaltinis, iš kur šias lėšas galima būtų paimti neperžiūrint valstybės biudžeto.

"Mes šaltinį nurodysime, mes žinome, iš kur. Rytoj Premjeras tai sužinos", - žurnalistams teigė A. Pitrėnienė. Ministrė taip pat nenurodė, kaip bus peržiūrimi ministerijos asignavimai ieškant 6 mln. eurų.

Bendraudama su profesinių sąjungų atstovais ministrė taip pat neatmetė ir atsistatydinimo galimybės, jei Vyriausybė nesutiks ieškoti papildomo finansavimo mokytojams.

"Tai nebuvo pažadas, tai buvo pokalbis (...), labai atsakingai (pasakiau. - ELTA)", - žurnalistams vėliau patikslino A. Pitrėnienė.

Prie profesinių sąjungų ir ŠMM pasiekto kompromiso neprisidėjo Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjunga, vadovaujama Andriaus Navicko. Profsąjungos pirmininko teigimu, susitikimo metu nebuvo aptarti visi mokytojų keliami reikalavimai, o kompromisinis variantas nėra teisiškai įpareigojantis.

"Tai dar viena klasta ir dar vienas tuščias pažadas, kuris tikrai nebus įvykdytas", - po susitikimo kalbėjo A. Navickas.

Praėjusią savaitę, protestuojančios pedagogų profesinės sąjungos Vyriausybei pasiūlė kompromisą, nuo rugsėjo 1 d. visiems mokytojams atlyginimus didinti 5 proc., o atlyginimų koeficientų "žirkles" naikinti nuo 2017 m. pradžios. Premjeras Algirdas Butkevičius ne kartą yra pabrėžęs, jog mokytojų reikalavimams tenkinti šalies biudžetas nebus peržiūrimas.