„Aš noriu pasakyti, kad vadovai blogai dirba - ir vadovas, ir pavaduotojas. Čia yra problema: jei nevykdo pagrindinių funkcijų ir nežino, kad savo steigėją turi informuoti, tai čia yra atsakomybių klausimas“, - žurnalistams ministerijoje pirmadienį sakė A. Pabedinskienė.

Anot jos, šiuo metu ministerijos sudaryta komisija vykdo tarnybinį patikrinimą, gavus jo išvadas „bus priimti atitinkami sprendimai“. Ministrė sutiko, kad globos namų direktorius, kuris įtariamas nepilnamečio tvirkinimu, negalėjo būti suinteresuotas apie atliekamą tyrimą pranešti tiek ministerijai, tiek Vaiko teisių apsaugos tarnybai. Tokiu atveju, A.Pabedinskienės teigimu, tai turėjo padaryti pavaduotoja Jūratė Bastienė.

„Be abejonės, kad ne“ - sakė A. Pabedinskienė, paklausta, ar to nepadariusi pavaduotoja gali toliau dirbti įstaigoje.

Kauno apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Viešvilės vaikų globos namuose galbūt tvirkinto nepilnamečio, įtarimai pateikti 57-erių įstaigos direktoriui Algimantui Liaudaičiui. Kaip pranešė žiniasklaida, tyrimas galėjo būti pradėtas dar prieš porą savaičių, pats A.Liaudaitis daugiau nei tris savaites nesirodo darbe, nes turi nedarbingumo pažymėjimą.

Praėjusį ketvirtadienį A. Pabedinskienė kreipėsi į teismą dėl jo nušalinimo nuo pareigų.