Seimo Antikorupcijos komisijai suteikti laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimai. Komisija ketina tirti ne tik atvejus susijusius su Druskininkais, bet Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko Gabrieliaus Landsbergio žmonos Austėjos Landsbergienės galimai neteisėtą naudojimąsi valstybės turtu.

„Pažiūrėkime, kuo skiriasi, kai valdžia šitaip pradeda elgtis su opozicija, tai yra opozicijos persekiojimas, ir kuo skiriasi pačiu principu nuo Putino veiksmų kokio nors Navalino atžvilgiu? Aš skirtumo pačiuose principuose nelabai įžiūriu. Aš tai ir vadinu demokratijos erozija ir valstybiniu terorizmu, kai valdžia sau leidžia išnaudoti savo galias tam, kad gąsdintų opoziciją ir pradėtų ją persekioti. Aš tiktai galiu dar sykį pakartoti, kad toks kelias veda į niekur“, - laidoje „Opozicija“ kalbėjo A. Kubilius.

Seimo opozicijos lyderis tai pat pastebėjo, kad praeityje panašūs socialdemokratų bandymai tirti opozicijos veiklą, atnešdavo dabartinei opozicijai pergalę rinkimuose.

„Kiek mums socialdemokratai, būdami valdžioje, užtaisydavo kokių nors komisijų ar tirdavo, ar nustatydavo, kad mes vos ne teroristų organizacija, kiekvienas toks tyrimas, kurį valdžia darė prieš rinkimus prieš opoziciją, baigdavosi tuo, kad mes laimėdavome rinkimus. Tai ir dėkoju, kad jie labai stengiasi vardan mūsų pergalės. Bet šitoje vietoje pasirodo, kad jau tiek yra tos desperacijos, kad jau nebereikia jokios nei viešos informacijos, nei nuorodų, faktų, kad kažkas yra blogai. Tiesiog sugalvojo, kad reiktų tirti“, - sakė A. Kubilius.

Laida „Opozicija“ transliuojama penktadieniais 8.08 val.