„Šiuo metu jokių derybų dėl koalicijos sudarymo su valstiečiais nėra ir mes kalbėjomės apie tai, kad derybos galimos tik po antrojo Seimo rinkimų turo“, - žurnalistams Seime po socialdemokratų prezidiumo posėdžio antradienį sakė ministras pirmininkas.

Jis taip pat patikino, kad su konservatoriais dėl koalicijos tikrai nesiderės dėl ideologinių skirtumų.
Pasak jo, antradienį socialdemokratų prezidiumas nekėlė klausimo dėl partijos vadovų atsakomybės dėl Seimo rinkimų rezultatų.

Negalutiniais duomenimis, daugiamandatėje apygardoje 14,4 proc. balsų surinkę socialdemokratai užsitikrino 13 mandatų Seime. Dar 21 partijos kandidatas varžysis dėl vietos Seime vienmandatėse apygardose antrajame rinkimų ture.

Prastesnį, nei tikėtasi socialdemokratų pasirodymą Seimo rinkimų pirmajame ture A.Butkevičius argumentavo tuo, jog rinkėjams nepavyko išaiškinti, dėl kokių priežasčių neįgyvendintos planuotos socialinės programos.

„Turiu omenyje geopolitinę situaciją, turiu minty Rusijos embargą, turiu minty padidintą finansavimą, kuris buvo svarbus ir reikalingas Krašto apsaugos sistemai. Savaime suprantama, kad kai kurios socialinės programos nukenčia. Bet vis dėlto yra prioritetai, kada globalus pasaulis priverčia tuos sprendimus priiminėti“, - kalbėjo ministras pirmininkas.

Jis informavo, kad dėl kitų kandidatų rėmimo antrajam ture partijos vadovybė paliko spręsti skyriams. Planuojama, jog lapkričio pradžioje partijos taryba vertins vadovų atsakomybę dėl rinkimų rezultatų.

Seimo rinkimus daugiamandatėje apygardoje, nesuskaičiavus vienos per 500 rinkėjų turinčios apylinkės duomenų, laimėjo Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, antra liko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Šios partijos atitinkamai iškovojo 20 ir 19 Seimo narių mandatų. Rezultatus dar turi patvirtinti Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Antrasis rinkimų turas vyks spalio 23-iąją.