Premjero teigimu, neužsiimant visuomenės informavimu, kuriuo būtų siekiama geranoriško požiūrio, „tam tikros jėgos“ gali mėginti pasinaudoti šia situacija ir bandyti nuteikti visuomenę prieš pabėgėlių priėmimą.

„Visuomenė turi suprasti, kas vyksta šiuo metu Europoje ir pasaulyje, dėl ko migracija taip išaugo į Europos Sąjungos šalis. Be komunikacijos, be tam tikrų programų parengimo ir aiškinimo visuomenėje, tikrai galime sulaukti tam tikrų jėgų, kurios specialiai naudosis situacija ir nuteikinės visuomenę prieš“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

„Kviečiu, kad ir žurnalistai šioje srityje galėtų padirbėti, bet aišku pirmiausia valdžia turi paruošti komunikavimo kampanijas ir jas viešinti per įvairias visuomenės informavimo priemones“, - kalbėjo premjeras.

„Valdžia turi paaiškinti visuomenei, kodėl tokia problema atsirado, ir kodėl mes visos ES šalys turime prie to prisidėti (...). Visuomenė turi suvokti ir geranoriškai į tai žiūrėti“, - sakė ministras pirmininkas.

Pasak A.Butkevičiaus, strateginės komunikacijos klausimai turi būti įtraukti ir į ES darbotvarkę.

Prisidėdama prie ES programos, Lietuva įsipareigojo per dvejus metus priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (335)