„Lietuva nuolat stebi, kaip Baltarusija laikosi vertybių, kokia linkme einama, negalime nepastebėti pokyčių pradžios - Baltarusija neprisidėjo, kas mus labai teigiamai nuteikė, prie ekonominių sankcijų, kurias ES ir mums taiko Rusija, ir reikia atsižvelgti ir į tai, kad buvo paleisti politiniai kaliniai, tačiau lauktume ir kitų žingsnių iš Baltarusijos demokratijos linkme, nes tokie žingsniai tik pradžia“, - interviu interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A. Butkevičius.

Anot jo, Lietuva ir Baltarusija kaimyninės šalys, turinčios ieškoti daugiau sąlyčio taškų ekonominėje srityje ir „nepamirštant vertybių“.
„Bet ekonominiai santykiai su Baltarusija kasmet gerėja ir tai mus nuteikia optimistiškai“, - pridūrė Vyriausybės vadovas.

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai pirmadienį sutarė suspenduoti Baltarusijai taikomas sankcijas keturiems mėnesiams po rinkimų, kuriuos penktą kartą laimėjo autoritariškasis prezidentas Aleksandras Lukašenka ir kurie vyko be incidentų, nors, anot stebėtojų, būta ir nesklandumų.

Vašingtono kartą pavadintas „paskutiniuoju Europoje diktatoriumi“, 61-erių A. Lukašenka sekmadienį penktą kartą iš eilės laimėjo Baltarusijos prezidento rinkimus, pelnęs, oficialiais duomenimis, 83,5 proc. rinkėjų balsų.