Kaip prognozuoja sinoptikė Judita Liukaitytė, ketvirtadienį slėgis pradės kilti, nes ciklonas jau pasitraukė į rytus nuo Lietuvos: „Tačiau vietomis numatomas nedidelis lietus. Didesnė tikimybė jo sulaukti bus šiauriniuose rajonuose. Vėjas savo kryptį keis iš šiaurės vakarų į pietvakarių ir, jei ryte jis dar bus gūsingas, tai dienos valandomis pradės rimti. Oras sušils iki 4–9 laipsnių“.

Penktadienį į Lietuvą pradės keliauti daug šiltesnis oras. Ateinančią naktį lietaus nenumatoma, tik dieną kai kur – didesnė tikimybė, kad vakariniuose rajonuose – vakare trumpai palis. Vėjas bus pietvakarių, vakarų vidutinio stiprumo. Naktį temperatūra bus apie 2–7 laipsnius šilumos, o penktadienį dieną numatoma 12–17 laipsnių šiluma. Tik pačiuose vakariniuose rajonuose, kur jau pasieks naujo ciklono debesys, bus vėsiau – apie 8–10 laipsnių.

„Naktį iš penktadienio į šeštadienį naujas atmosferos frontas su nauju ciklonu neš lietų į daugelį rajonų. Nakties metu temperatūra bus panaši kaip ir prieš tai buvusią naktį – apie 2–7 laipsnius šilumos. O šeštadienio dieną atsiras daugiau pragiedrulių, tik kai kur numatomas nedidelis lietus. Temperatūra bus apie 7–12 laipsnių šilumos“, – sako J. Liukaitytė.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį nauja kritulių zona, anot sinoptikės, į daugelį rajonų vėl atneš lietų. Sekmadienio dieną vietomis numatomas nedidelis lietus, tačiau temperatūra išliks panaši.