R.Norkus teigė, kad pirmadienį Teisėjų taryba paprašys detalios informacijos iš Policijos departamento, o gruodžio 9 dieną į tarybos darbotvarkę įtrauks P.Kontrimo elgesio svarstymą.

„Pirmu klausimu, ką turime padaryti - susirinkti informaciją, kas įvyko. Pirmadienį bandysime tą informaciją gauti, kreipsimės į Policijos departamentą, kad mums skubiai atsiųstų detalesnę informaciją, kad žinotume, kokio lygio tas įvykis, kas realiai įvyko. Gruodžio 9 dieną renkasi Teisėjų taryba, kuri į savo darbotvarkę įtrauks tą klausimą, svarstysime“, - BNS sekmadienį sakė R. Norkus.

Anot jo, už tokį elgesį teisėjui gresia atleidimas: „Sankcijos, kurios gresia teisėjui - iki atleidimo iš pareigų už teisėjo vardą žeminantį poelgį“.

Pats tarybos pirmininkas teigė, kad nėra buvę, kad neblaivus teisėjas sumuštų žmoną ir tokioje situacijoje asmeniškai iš paeigų pasitrauktų pats.

„Mano atmintis, kiek siekia, tokių atvejų dar nesame turėję. Kol kas tai yra beprecedentis įvykis ir aš manau, kad aš tokioje situacijoje besąlygiškai dėčiau pareiškimą ant stalo ir prisiimčiau visą moralinę atsakomybę ir nesiekčiau slėptis už teisėjo neliečiamybės. Nežinau, kaip šioje situacijoje elgsis teisėjas, bet jeigu jis pats nesiims tokių žingsnių, tada yra atitinkamos drausminės procedūros, kurios pradedamos jau Teisėjų tarybos iniciatyva“, - aiškino tarybos pirmininkas.

Anot jo, jeigu P. Kontrimas dar tebebus teisėju ir turės neliečiamybę, kai bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, bus prašoma panaikinti jo neliečiamybę.

„Panašu, kad susiduriame su smurtu artimoje aplinkoje. Jeigu teisėjas iki to laiko, kai bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, dar išsaugos teisėjo mantiją, turės būti kreipiamasi į Seimą dėl jo neliečiamybės panaikinimo. Tai visos tos procedūros, kurios numatytos baudžiamuosiuose įstatymuose, jos bus atliktos, teisėjas, kaip ir bet kuris pilietis atsakys už savo poelgį“, - tikino R.Norkus.

Policijos departamentas pranešė, kad Kretingoje neblaivus Kretingos rajono apylinkės teismo teisėjas Petras Kontrimas, sumušė moterį.

Anot pareigūnų, šeštadienį 23.55 val. Topolių akligatvyje esančiame bute neblaivus 1959 metais gimęs Kretingos rajono apylinkės teismo teisėjas P.K. sumušė moterį. Teisėjui P.Kontrimui nustatytas 2,68 promilės girtumas.

P. Kontrimas Kretingos rajono apylinkės teismo teisėju dirba nuo 1994 metų.