Šios tragiškos dienos išvakarėse Vilniaus apygardos teismas toliau tęsė baudžiamosios bylos, iškeltos dėl T. Dobrovolskio nužudymo, nagrinėjimą. Šioje byloje kaltinimai dėl tyčinio nužudymo pateikti trims asmenims, dar trys jauni vyrai kaltinami dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Aiškėja, kad T. Dobrovolskis buvo nužudytas tik dėl to, jog atėjo į barą ne laiku: tyrimo metu paaiškėjo, kad tą vakarą tarp čia besilinksminusios visiškai kitų vyrų kompanijos buvo kilęs konfliktas, kuriame buvo minimas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas – esą vyrai pareiškė, kad jis yra geresnis šalies vadovas nei kai kurie Lietuvos politikai.

Šunį naktį pavedžioti išvedęs ir trumpam į barą alaus išgerti užsukęs T. Dobrovolskis net nesivėlė į šias diskusijas – tuo metu tik stovėjo baro kampe.

Ir net nesivėlė į tarp nepažįstamųjų kilusius ginčus ir grumtynes – jis neturėjo jokių galimybių išsigelbėti, nes tuo metu buvo lyg užspaustas į spąstus: buvo apsuptas jaunų vyrų. Du iš jų buvo pagriebę ilgą skėtį – grumtynių metu vienas jį tempė į savo, kitas – į priešingą pusę.

Ir netrukus šiuo skėčiu buvo durta priešais stovėjusiam T. Dobrovolskiui tiesiai į akį – taip giliai, kad išgelbėti jo gyvybę nebuvo jokių galimybių.

Tokią tragiškų įvykių versiją pareigūnams nurodė dabar jau vienas kaltinamųjų tyčiniu nužudymu, teigiantis, kad niekas neplanavo nei žudyti, nei sužaloti T. Dobrovolskio – esą tiesiog įvyko nelaimingas atsitikimas. Ir nieko daugiau.

Kad tokios grumtynės išties vyko, patvirtino ir keletas liudytojų, tačiau ar taip iš tikrųjų buvo, Vilniaus apygardos teismas dar aiškinsis – bylą dėl nužudymo nagrinėjanti trijų teisėjų kolegija ketina išklausyti ir kaltinamuosius, ir liudytojus. Ketvirtadienį teismas išklausė prokuroro pagarsinto kaltinamojo akto ir apklausė nukentėjusiąsias – nužudytojo žmoną ir motiną.

Kol kas kaltinamieji savo gynybinių versijų neišdėstė, tik pareiškė, kad nepripažįsta kaltės dėl kaltinimų nužudymu.

Prokurorų kaltinimų dėl tyčinio T. Dobrovolskio nužudymo sulaukė vienoje bendrovėje teisės konsultantu dirbantis 25 metų Skirmantas Jankauskas, 23 metų Karolis Pociūnas ir 27 metų Audrius Šalna.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kompozitoriui skėčiu į akį esą dūrė viename sostinės bare dirbantis K. Pociūnas. Tai tyrėjams nurodė vienas kaltinamųjų nužudymu.

Dar trims jaunuoliams pateikti kaltinimai dėl viešosios tvarkos sutrikdymo – į kaltinamųjų suolą dėl to sėdo Paulius Leščinskas, Vytenis Matulevičius ir Edgaras Petruškevičius. Pastarieji dar studijuoja Vilniaus universitete.

Dėl tragedijos prie baro „Vingrių 17“ prokurorai nukentėjusiaisiais pripažino ne tik T. Dobrovolskio žmoną, vaikus ir motiną, bet ir dar vieną vyrą, kuris taip pat buvo sužalotas per muštynes. Bet šis nukentėjusysis jau atleido savo skriaudikams ir su jais susitaikė.