Už prezidentės dekretą balsavo 103 Seimo nariai, nors posėdžių salėje buvo daugiau parlamentarų – kai kurie jų išvis atsisakė balsuoti. Tai papiktino Seimo narį Mantą Varašką. „Judas Jėzų Kristų irgi bučiavo“, - šiam atkirto „darbintis“ Kęstutis Daukšys.

Seimo nariai Egidijus Klumbys ir Julius Veselka siūlė nebalsuoti už V. Greičiaus atleidimą. „Situacija tarp Seimo ir prezidentūros nepakito nuo pernai vasaros, todėl siūlau likti nuosekliais“, - E. Klumbys nepritarė, kad būtų balsuojama už V. Greičiaus atleidimą kol nebus įvardinti nauji kandidatai į LAT pirmininko vadovo vietą.

„Darbiečių“ atstovas Vytautas Gabšys siūlė balsuoti slaptai, tačiau Seimas nepritarė.

Už nuoseklų darbą LAT V. Greičiui padėkojo Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas ir premjeras Andrius Kubilius. „Linkiu teisingų ir ryžtingų sprendimų Lietuvos ir Lietuvos žmonių labui“, - kreipdamasis į politikus sakė V. Greičius.

Atleidus V. Greičių iš pirmininko pareigų, prezidentė Dalia Grybauskaitė turėtų nuspręsti, ką siūlys skirti naujuoju kasacinės instancijos teismo vadovu. Pirmadienį šalies vadovė žurnalistams buvo pareiškusi, kad antrai kadencijai V. Greičių skirti būtų netikslinga.

„Vienas iš instrumentų, prezidentės įsitikinimu, pasiekti ir sustiprinti pasitikėjimą teismais yra rotacijos principo įgyvendinimas. Rotacijos principas būtų ir savotiškas saugiklis ir instrumentas pasiekti geresnę teismų darbo kokybę. Todėl pabrėždama, kad neturi jokio asmeninio nusiteikimo prieš V.Greičių, prezidentė išreiškė nuostatą, kad perskirti V.Greičių antrajai kadencijai būtų netikslinga“, - kalbėjo D. Grybauskaitės atstovas Linas Balsys.

Nuo 1999-ųjų LAT vadovavusio V. Greičiaus kadencija baigėsi praėjusių metų liepą, tačiau Seimas nepritarė prezidento Valdo Adamkaus dekretui ir LAT pirmininko neatleido iš pareigų net tris kartus. Toks parlamento sprendimas papiktino prezidentą – jis kreipėsi į Konstitucinį Teismą, kuris tik patvirtino teisininkų abejones, kad pažeidžiama Konstitucija. Be to, kai kurie teisininkai pažymėjo, kad tokį sprendimą priėmęs Seimas „naikina Lietuvos teismų sistemą“.

V. Adamkus į LAT pirmininko pareigas ketino siūlyti skirti šiuo metu Baudžiamųjų bylų skyriui vadovaujantį Joną Prapiestį. Ar jo kandidatūrai pritaria D. Grybauskaitė, kol kas oficialiai neskelbiama, tačiau neoficialių DELFI šaltinių teigimu, šalies vadovė LAT pirmininko kėdėje norėtų matyti kitą kandidatą.