Slaptame balsavime D. Žalimui palaikymą išreiškė 85 Seimo nariai, prieš balsavo - 10, susilaikė 12 parlamentarų.

D. Žalimas yra sakęs, kad būdamas KT pirmininku sieks teismą padaryti atviresnį, o jo darbą paspartinti. Jis siūlė įvesti praktiką, kad KT pirmininkas kasmet ateitų į Seimą skaityti metinių pranešimų bei aiškesne forma visuomenei pristatytų teismo sprendimus.

D. Žalimas sieks, kad bylų nagrinėjimo laikas pradžiai sutrumpėtų bent iki 2 metų. Visai neseniai KT išnagrinėjo bylą, kuri teisme pragulėjo 4 metus.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos, Liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijų vardu kalbėję politikai teigiamai įvertino šiuos D. Žalimo siūlymus bei kompetenciją. Šių partijų atstovai iš Seimo tribūnos frakcijų vardu išsakė palaikymą kandidatui.

"Manau, kad Prezidentės pasirinkimas yra geras, ir teisingai buvo pasirinktas tarptautinės, konstitucinės teisės specialistas. Mane, kaip buvusią pedagogę, žavi tai, kad jis sugebėjo dirbti šalia ir pedagoginį darbą, jam suteiktas socialinių mokslų teisės krypties daktaro laipsnis, turi profesoriaus vardą. Daug publikacijų ir knygų parašęs tarptautinės teisės, gilinasi šioje srityje, tarptautiniuose žurnaluose publikuoja (mokslinius straipsnius). Daug kam trūksta to, ir to nėra, o jis tą turi, tai reiškia, kad apie Lietuvą girdi", - motyvus "už" dėstė konservatorė Vida Marija Čigriejienė.

Vienintelis motyvus prieš išsakyti norėjo naujasis Seimo narys, Tvarkos ir teisingumo frakcijos narys Stasys Brundza.

"Mes šiandien buvome susitikę frakcijoje, ir aš tikrai patvirtinu, kad tai tikrai kompetentingas, norintis dirbti ir suprantantis, ir tikriausiai randantis konsensusą tarp įvairių nuomonių žmogus, tai yra labai gerai, bet man sukėlė abejonių keletas dalykų", - kalbėjo S. Brundza.

Politikui norėtųsi aktyvesnio KT vaidmens, kad būtų įgyvendinti teismo nutarimai. "Antras dalykas - daug Konstitucijos punktų akivaizdžiai prieštarauja tam, kas vyksta Lietuvoje, prieštarauja teisės aktams", - dėstė S. Brundza.

Jo frakcijos seniūnas Petras Gražulis, nors ir išdėstęs nemažai kritikos KT - be kitko, ir dėl Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininko Rolando Pakso, rado už ką pagirti D. Žalimą.

"Aš manau, kad gerb. Žalimui tenka galimybė pasireikšti kaip žmogui mažiau politikuojančiam, nors jis ateina iš politinio rato, buvo aktyvus konservatorių partijos narys, teko su juo bendrauti - patarėjas, bet tikiuosi, kad jis iš šito politinio rūbo išaugs. Kaip žmogus, galiu pasakyti, nėra išpuikęs, bet tikiuosi, kad išliks gana kuklus ir paprastas, ir prieinamas žmogus", - kalbėjo P. Gražulis.

KT teisėjas D. Žalimas nuo šių metų kovo mėnesio laikinai eina Konstitucinio Teismo pirmininko pareigas. Jis yra žinomas tarptautinės teisės specialistas ir Vilniaus universiteto Teisės fakulteto profesorius, dėsto tarptautinę viešąją, tarptautinių organizacijų, diplomatinę bei konsulinę teisę. D. Žalimas yra dalyvavęs ES bei kituose tarptautiniuose mokslinių tyrimų projektuose, susijusiuose su žmogaus teisėmis, demokratizacija bei totalitarizmo nusikaltimų aukų atminties įteisinimu, teikęs ekspertines nuomones, dirbęs Nuolatinio arbitražo teismo Hagoje nariu nuo Lietuvos.

Kandidatas į Konstitucinio Teismo pirmininkus daug prisidėjo tiriant Lietuvos Respublikos nepriklausomybės atkūrimo 1990 m. kovo 11 d. tarptautinius ir konstitucinius teisinius pagrindus bei įnešė svarų indėlį Lietuvos integracijos į NATO srityje.

D. Žalimas yra apdovanotas Lietuvos šaulių sąjungos garbės ženklu "Parlamento gynėjas" ir NATO atminimo ženklu.

Pagal Konstituciją, Konstitucinio Teismo pirmininką iš šio teismo teisėjų skiria Seimas Respublikos Prezidento teikimu.