„Laikinas nušalinimas nuo antstolio pareigų A. Zenkevičiui nesudaro didelių finansinių nepatogumų ir neblogina šeimos gyvenimo“, – penktadienį pabrėžė Lietuvos apeliacinis teismas, konstatavęs, kad antstolis su sutuoktine nuo gruodžio 23-iosios iki sausio 12-osios buvo išvykę į Singapūrą.

A. Zenkevičiui yra pateikti kaltinimai dėl kyšio reikalavimo ir paėmimo bei dokumento suklastojimo.

Bylos duomenimis, A. Zenkevičius, valstybės tarnautojui prilygintas asmuo, vykdydamas įgaliojimus savo naudai netiesiogiai reikalavo duoti didesnės nei 250 MGL vertės – 10 tūkst. eurų (34 528 litų) – kyšį už teisėtą veikimą ir netiesiogiai jį priėmė.

Kaltinamajame akte taip pat teigiama, kad A. Zenkevičius, siekdamas įteisinti savo pinigus, žinodamas, jog jie įgyti nusikalstamu būdu, veikdamas bendrininkų grupe su kitu asmeniu, laikotarpiu nuo 2010-ųjų vasario 5-osios iki vasario 24-osios žinomai neteisingai nurodė, kad pinigai yra gauti iš teisėtos veiklos, ir tam tikslui pagamino netikrus dokumentus.

Be to, A. Zenkevičius kaltinamas tiesiogiai reikalavęs 6 tūkst. Lt kyšio už teisėtą veikimą ir tiesiogiai jį priėmė. Be to, jis taip pat suklastojo dokumentus, kai nuslėpė, kad pinigai įgyti nusikalstamu būdu.

Antstolis nuo pareigų buvo nušalintas dar kovo 15-ąją pusei metų, vėliau terminas buvo tęsiamas kas tris mėnesius. Šiuo metu jis yra nušalintas iki kovo 15-osios.

A. Zenkevičius mano, kad jam skirta procesinė prievartos priemonė yra nepagrįsta, nes jis jau yra davęs parodymus, be to, nėra pagrindo manyti, kad jis gali paveikti liudytojus.

Penktadienį Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad A. Zenkevičius nušalintas pagrįstai, nes toliau eidamas savo pareigas gali piktnaudžiauti jam suteiktais įgaliojimais bei daryti naujas nusikalstamas veikas.

Nuo pareigų nušalintam antstoliui taip pat yra paskirtos kardomosios priemonės – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.