„Suvokdamas, kad buvę ir esami mano įsipareigojimai klientams gali sudaryti interesų konflikto regimybę, sukelti spekuliacijas, nenorėdamas, kad prokurorų, prokuratūros sistemos, nešališkumui būtų metamas koks nors šešėlis, o taip pat nenorėdamas, kad tiesioginiam ateities darbui reikalinga energija būtų eikvojama praeities darbų ignoravimui, nusprendžiau, kad pretenduoti į Generalinio prokuroro pavaduotojus šiuo metu yra netinkamas laikas“, - rašoma žiniasklaidai išplatintame G.Danėliaus pareiškime.

Jis teigė apie tai informavęs generalinį prokurorą Evaldą Pašilį.

G.Danėlius dėkojo asmenims, kurie pasiūlė prezidentei jo kandidatūrą į generalinio prokuroro pavaduotojus.

„Aukštai vertinu man parodytą pasitikėjimą ir iki šiol jaučiu pačius šilčiausius jausmus Lietuvos Prokuratūrai“, - kalbėjo advokatas.

Savo ruožtu E.Pašilis BNS penktadienį tvirtino G.Danėliaus kandidatūrą pasirinkęs savarankiškai.

„Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis savarankiškai pasirinko pretendentą į savo pavaduotojus, atsižvelgdamas į jo ilgametę darbo patirtį prokuratūroje pradedant darbą nuo prokuroro padėjėjo iki vienos apygardų, tai yra Klaipėdos prokuratūros vadovų“, - rašoma Generalinės prokuratūros BNS pateiktame atsakyme.

Anot prokuratūros atstovų, G.Danėlius yra gerai žinomas teisininkų visuomenėje, todėl papildomų rekomendacijų nereikėjo. Pasak E.Pašilio, būdamas prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės gynėju byloje dėl valstybės paslapties atskleidimo G.Danėlius kvalifikuotai vykdė savo kaip advokato pareigas, o visų instancijų Lietuvos teismai įvertino baudžiamosios bylos aplinkybes.

„Generalinio prokuroro E.Pašilio nuomone, teikiamas kandidatas į generalinio prokuroro pavaduotojo pareigas atitinka šioms pareigoms keliamus aukštus asmeninius, profesinius, dalykinius reikalavimus, o jo sukaupta ilgametė darbinė patirtis ir profesinės žinios prisidės prie prokuratūrai keliamų uždavinių tinkamo įgyvendinimo“, - teigia Generalinė prokuratūra.

Šiuo metu G.Danėlius yra koncerno „MG Baltic“ valdybos nario Romano Raulynaičio advokatas galimos politinės korupcijos byloje. Vykstant šiam tyrimui R.Raulynaitis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas. E.Pašilis ir R.Raulynaitis mokėsi viename kurse Vilniaus universitete, Teisės fakultete. Paskutinį kartą daugiau kaip prieš pusmetį vyko bendras kursiokų susitikimas, kuriame taip pat dalyvavo ir R.Raulynaitis, patvirtino Generalinė prokuratūra.

G.Danėlius būtų kuravęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentą.