Komisijos manymu, teisėja galbūt pažeidė keletą etikos kodekso straipsnių (viešai reiškiama privati nuomonė gali būti priimta kaip oficiali, teisėjams negalima konsultuoti asmenų teisiniais klausimais, netoleruoti asmenų įžeidinėjimo, su kolegomis elgtis korektiškai, nežeminti teisėjo vardo ir kt.).

Prieš posėdį N. Venckienė paprašė nušalinti komisijos narį Laimutį Alechnavičių, nes jis neseniai Teisėjų mokymo centre pasakęs: „Turime vieną bėdą – Venckienę“. Šališkumu apkaltintas L. Alechnavičius žurnalistams teigė neatsimenąs, ar yra taip kalbėjęs.

Komisijos pirmininkas Stasys Stačiokas netrukus pranešė, kad komisijos sudėtis liks nepakitusi. L. Alechnavičius viešai nebuvo pareiškęs savo nuomonės, o asmeniniai pokalbiai nėra pagrindas komisijos nario nusišalinimui ar nušalinimui.

N. Venckienė skunduose buvo kaltinama, kad savo vyro ir brolio vardu parašė apie 90 skundų tarnybiniu kompiuteriu. Be to, jos kompiuteryje rasti su D.Kedžio istorija susiję dokumentų aplankai su įžeidžiančiais pavadinimais (pvz., „Kalės skundai“ ir pan.).

Pareiškėjai kaltino teisėją N. Venckienę neetišku elgesiu kalbant apie šią bylą viešai.

Pirmadienį N. Venckienė prašė nagrinėjimą atidėti, nes ji turėjo per mažai laiko susipažinimui su medžiaga. Dalį medžiagos ji gavo liepos 20 d., dalį – liepos 30 d. Pasak teisėjos, jai pritrūko laiko susipažinimui su 150 lapų medžiagos.

Bet TEDK nusprendė, kad atidėti nagrinėjimą nėra reikalo.

A.Ūsas savo skunduose teisėją N. Venckienę kaltino sistemingai viešai jį šmeižus, formavus neigiamą visuomenės nuomonę apie jį. Skunduose buvo cituojama daug N. Venckienės interviu įvairioms žiniasklaidos priemonėms. Be to, A. Ūsas skundėsi ir dėl dokumentų segtuvų, aptiktų teisėjos kompiuteryje, įžeidžiančių pavadinimų. Dėl įžeidžiančių pavadinimų N. Venckienės kompiuteryje skundėsi ir L. Stankūnaitė.

L. Stankūnaitė teigė, kad L. Venckienė kurstė savo brolį, mokė jos dukrą „seksualinių pobūdžio veiksmų ir lytinių organų pavadinimų“ ir pan. Taip pat mergaitės motina teisėjai pažėrė dar įvairiausių kaltinimų.

N. Venckienė TEDK priminė, kad įstatymas numato trijų mėnesių terminą, per kurį teisėjui gali būti iškelta baudžiamoji byla gavus skundą. Pasak teisėjos, trijų mėnesių terminas nesibaigęs tik vienam  – gegužės 17 d. gautajam L. Stankūnaitės skundui dėl to, kad nevykdoma Kėdainių teismo nutartis dėl mergaitės perdavimo motinai.

N. Venckienė paaiškino, jog sirgo, o paskui aukštesnės instancijos teismas Kėdainių teismo nutartį panaikino.

Teisėja sakė, jog vyro vardu niekada nerašė jokių dokumentų, o broliui padėdavo pateikti savo mintis teisine kalba. Dokumentai nebuvo rašomi teismo kompiuteriu – dokumentai į šį kompiuterį buvo perkelti iš namų kompiuterio.
 
Kompiuterinėse bylose esančiuose dokumentuose (pareiškimuose, skunduose ir pan.) nieko įžeidžiančio nėra, bylų pavadinimus autorius, pasak N. Venckienės, susikuria tokius, kokius jam lengviau įsiminti. „Gal mane tuoj už sapnus ims svarstyti?“, - retoriškai TEDK posėdyje klausė N. Venckienė.

Kalbant apie teisėjos nuolatinį bendravimą su žiniasklaida, ji atsakė su žurnalistais kalbanti ne kaip teisėja, o kaip mažametės dukterėčios globėja. S. Stačiokas teisėjos klausė ar ji tęs bendravimą su spauda? „Jei nuteis L. Stankūnaitę, netęsiu“, - atsakė N. Venckienė.