A. Smolskui drausmės bylą L. Kedienė ir A. Skučienė prašė iškelti dėl LNK televizijos laidoje „Abipus sienos“ pasakytų teiginių, kai teisėjas D. Kedį esą palygino su šunimi.

„Gal jis kaip bulterjeras, gal jam fas pasakė“, – vos pusės puslapio skunde L. Kedienė ir A. Skučienė citavo A. Smolsko žodžius. Pedofilijos skandalą sukėlusio D. Kedžio artimieji taip pat rašė, kad A. Smolskui nederėjo filmuotis esą su abejotinos reputacijos asmenimis.

Tuo tarpu etikos sargai peržiūrėję laidos vaizdo įrašą nenustatė, kad A. Smolskas būtų kalbėjęs apie D. Kedį. „Nei išėmus žodžius iš konteksto, nei konkrečiai negalima sakyti, kad teisėjas būtų kalbėjęs apie D. Kedį“, - skelbdamas sprendimą sakė komisijos pirmininkas A. Driukas.

Pasak komisijos, teisėjas kalbėjo apie abstraktų asmenį, jis tuo metu dar nežinojo, kas nužudė teisėją Joną Furmanavičių bei kaunietę Violetą Naruševičienę.

Komisijos teigimu, tuo metu Kauno apygardos pirmininko pareigas laikinai ėjęs A. Smolskas turėjo teisę kalbėti su žiniasklaidos atstovais, tačiau teismui bus rekomenduota „atidžiau rinktis retoriką“ kalbant su žiniasklaidos atstovais – esą tai būtina dėl to, kad nekiltų nereikalingų interpretacijų.

A. Smolskas TEDK posėdyje dėl didelio užimtumo nedalyvavo. Į jį neatvyko ir L. Kedienė, ir A. Skučienė.

Kitame posėdyje turėtų būti svarstomas Andriaus Ūso, Laimutės Stankūnaitės ir Generalinės prokuratūros teikimai dėl drausmės bylos iškėlimo teisėjai Neringai Venckienei. Šiuo metu ji atostogauja.