44-erių metų Brianas Walkeris niekada iki šiol nėra skridęs ir nėra baigęs aukštųjų mokslų, tačiau mano esąs “surėdytas iš geros medžiagos”.

“Aš ketinu tapti pirmuoju žmogumi, kuris pakils į kosminę erdvę su namų gamybos raketa… Aš ketinu praskleisti paslapties šydą, gaubiantį keliones į kosmosą,” teigė Brianas.

Walkeris jau sukonstravo 2.7 metrų ilgio kosminę kapsulę ir 9 metrų raketos nešiklį.

Žaislų išradėjas sakė visada norėjęs tapti astronautu.

“Būdamas aštuonių metų aš sakydavau,’Kai paaugsiu, sukursiu savo raketą’,” pridūrė jis.

Walkerio sukurta kosminė kapsulė bus pritaisyta prie kuro konteinerių, kuriuose bus saugomos daugiau kaip 3 tonos lakių dujų – pakankamai, išradėjo nuomone, kad būtų galima pasiekti net ir kosmoso kraštą.

Jeigu Walkerio planai bus įgyvendinti, raketa nuskraidins jį į kosmosą daugiau kaip 7 000 kilometrų per valandą greičiu. Keli parašiutai užtikrins saugų nusileidimą ant Žemės tuo atveju, jai baigsis degalai.

Beje, Brianas planuoja pakilti į kosmosą ir nusileisti Alvordo dykumoje netoli savo namų Bendo miestelyje Oregono valstijoje.

“Aš neįžvelgiu nieko blogo tame. Tai turėtų būti pašėlęs skrydis,” prisipažino Robertas Frisbee, vyriausiasis Kalifornijos Technologijos instituto inžinierius.

Dabar Walkeriui tik reikia gauti leidimą skrydžiui iš Federalinės aviacijos administracijos.