Aukštojo teismo sprendimas, kuris buvo priimtas praėjusią savaitę, paskelbtas antradienį.

Teisėjas atmetė W. antrojo vyro, teigusio, kad jo žmona iš tikrųjų irgi yra vyras, prašymą panaikinti poros santuoką, kuri buvo įregistruota 1993 metais.

Teisėjui nebuvo svarbu, kad pirmoji moters santuoka buvo nutraukta dėl tokios priežasties: įstatymo požiūriu ji esanti vyras.

Atsižvelgęs į pateiktas medikų išvadas, teisėjas nusprendė, kad po lyties pakeitimo operacijos W. turi teisę būti laikoma moterimi.

Teisme buvo išklausyta, kaip W. gimė ir kaip buvo abejojama dėl jos lyties, nes ji turėjo tik "mikropenį". 1987 metais jai buvo atlikta lytinių organų korekcinė operacija, o 1990-aisiais ji pirmą kartą susituokė. Kaip minėta, santuoka anuliuota dėl W. teisinio statuso.

Tačiau antrajam jos vyrui atėjus į teismą ir pareikalavus anuliuoti santuoką dėl tos pačios priežasties, W. tai užginčijo.

Antrasis W. vyras, su kuriuo ji išsiskyrė 1997-aisiais, nori atsikratyti išsiskyrusio asmens statuso, kad galėtų dar kartą tuoktis bažnyčioje. Tačiau teisėjas nusprendė, kad jei W. būtų gimusi šiais laikais, ji nebūtinai būtų registruojama kaip berniukas. Teismas nepaisė, kad W. natūraliu būdu negali turėti vaikų, tačiau atsižvelgė į jos gebėjimą po operacijos gyventi intymų santuokinį gyvenimą.