Narkotikai, papuošalai, nauja mašina – toks buvo 44-erių metų vyriškio pirkinių sąrašas, po to, kai 12, 6 tūkst. svarų vyras pralošė dar tą patį vakarą, kai gavo pinigus.

Ogi viskas prasidėjo, kai per klaidą statybininkui už darbą buvo pervesta ne tikėtasi 446.60 svarų suma, o pribloškianti 44,6 tūkst. svarų.

Ši klaida švyko sausio 29-ą dieną, kai „Croft Farm Construction“ vadovas Phil‘as Gledhall‘is, mokėdamas S. Burke‘ui už atliktą darbą, rašydamas sumą ne ten padėjo kablelį.

Nepaisydamas P. Gledall‘io įnirtingų skambučių, statybininkas nieko nelaukdamas pinigus pradėjo švaistyti internetiniame lažybų portale.

Bylos ieškovas Shyam Soni pasakojo York Crown teismui: „Jis taip pat už 2 tūkst. svarų nusipirko Audi A4 mašiną, kuri sugedo dar pirkimo dieną. Ji buvo nuvaryta į garažą, bet ginamasis nebegalėjo jos atsiimti, nes jo sąskaitoje pinigų nebebuvo likę, kai mašina buvo sutvarkyta.“

Barclays bankas kovo 10-ą dieną bandė pinigus atgauti, tačiau iš visos sumos po vyriškio išlaidavimo sąskaitoje buvo likę tik 15 tūkst. svarų .

S. Burke‘as policijai pats prisidavė gegužės 5-ą dieną.

Lyg vyriškis dar nebuvo išnaudojęs visos savo laimės – jis kalėjimo nuosprendžio teisme išvengė.

Teisėjas Thomas Bayliss sakė: „Tai buvo paprasčiausias nesąžiningumas – tai nebuvo apgavikiškas poelgis, bet tiesiog labai oportunistiška.“

„Kai P. Gledhall‘is bandė su jumis susisiekti, jis jūsų, žinoma, nerado. O kai bankas bandė pinigus atimti, jie sąskaitoje rado tik likusius 15 tūkst. svarų, nes didžiąją sumos dalį jau buvote išleidęs,“ teismo metu kalbėjo teisėjas.

Anksčiau už melagingus parodymus apkaltintas Martin‘as Semper‘is, gindamas S. Burke‘ą aiškino, jog vyras anksčiau nėra turėjęs jokių nuobaudų ir sutinka už žalą atlyginti neapmokamu darbu.

S. Burke‘as gavo keturių mėnesių lygtiną nuosprendį, nuo darbo yra metams pašalintas ir teismo įsakymu turės atlikti 100 valandų neapmokamo darbo.

Statybininkas netgi išgirdęs teismo nuosprendį fotografavosi su plačia šypsena.

Kalbėdamas apie bylos baigtį, P. Gledhall‘as sakė: „Ne tą tikėjausi išgirsti – maniau, jog jis iškart gaus kalėjimo bausmę. Daugiau nieko apie tai nenoriu nieko sakyti, nebent tai, kad esu nusivylęs.“