51 m. Kim West ir 32 m. Benas Fordas, kurie gyvena Mičigane, (JAV), pareiškė, kad planuoja susituokti ir susilaukti kūdikio. Tačiau kai apie jų santykius sužinojo JAV pareigūnai, pora ėmė slapstytis, rašo „The Mirror“.

Motina ir sūnus neleistiną ryšį užmezgė 2014 metais, kai susitiko, ir neseniai žiniasklaidoje pasigyrė, kad mėgaujasi „neįtikėtinu, protą aptemdančiu seksu“.

Pagal Mičigano valstijos įstatymus porai gresia 15 metų kalėjimo, be to, jie bus visam gyvenimui įtraukti į Seksualinių nusikaltėlių registrą.

K. West ir B. Fordas iš naujo susitiko prieš dvejus metus, kai B. Fordas, nusprendęs sužinoti daugiau apie savo biologinius tėvus, susisiekė su K. West.

Per pirmąjį susitikimą gerdami šampaną jie iškart pajuto vienas kitam stiprų seksualinį potraukį ir pasibučiavo, o vėliau pasimylėjo viešbučio kambaryje.

Praėjus vos trims dienoms po sekso su savo biologine motina, B. Fordas pasakė savo tuometinei žmonai Victorijai, kad jos daugiau nebemyli ir nebenori su ja gyventi.

Leidiniui „New Day“ jis prisipažino, kad savo žmonai pasakė: „Nuo tada, kai ją sutikau, mylėdamasis su tavimi, aš įsivaizduoju, kad bučiuoju ją, kitaip išvis nesugebėčiau mylėtis.“

K. West užaugo Islingtone, Londone, o studijuodama Kalifornijoje pastojo. Pagimdžiusi sūnų kai jai buvo 19 metų, ji atidavė jį įvaikinti. Kai Benas buvo įvaikintas praėjus savaitei po gimimo, ji sugrįžo į Jungtine Karalystę, tačiau nesugebėjo išsaugoti santykių.

Ir štai 2013 metų gruodžio mėnesį ji gavo laišką nuo savo sūnaus, kuris norėjo sužinoti, kas jo biologiniai tėvai. 2014 metų sausį jiedu susitiko gyvai ir iškart pajuto abipusę trauką.

Dabar, praėjus dvejiems metams, jiedu kartu gyvena Mičigane, juos sieja, kaip jie patys sako „genetinis seksualinis potraukis“. Dabar jie ketina tuoktis ir net planuoja susilaukti bendro kūdikio.
K. West, kuri dirba interjero dizainere, pasakė leidiniui „New Day“: „Tai ne incestas, tai genetinis seksualinis potraukis. Mes esame kaip vienos rankos pirštai. Mums skirta būti kartu.

„Žinau, kad žmonės bjaurėsis mumis, sakys, kad turėtume kontroliuoti savo jausmus, bet kai tave aplanko tokia visa apimanti meilė, esi pasiruošęs viską dėl jos paaukoti, kovoti dėl jos iš paskutiniųjų.“

Mičigano valstijoje, kurioje pora gyvena, incestas yra nelegalus, ir teisėjai turi teisę nuteisti už jį iki gyvos galvos, jei bus įrodyta kaltė.

Tačiau kol kas neaišku, ar motinai ir sūnui bus iškelta baudžiamoji byla, o jei būtų, pora teigia, kad yra pasiruošusi išvykti.

2013 gruodį, kai B. Fordas susitiko su savo motina, jis gyveno Kolorado valstijoje su tuometine savo žmona. Norėdamas išsiaiškinti, kas yra jo biologiniai tėvai ir artimiau su jais susipažinti, jis susirado K. West, o vėliau susitarė su ja susitikti. Jiedu jautė vis didesnį artumą, ir galiausiai pasibučiavo.

Labai greit K. Fordas, kuris dirba laisvai samdomu programuotoju, suprato, kad įsimylėjo savo motiną, tad paliko savo žmoną. Jiedu persikraustė į Mičiganą, kur susipažino su kita panašia pora.
Dabar jiedu planuoja ypatingas vestuves ir ketina susilaukti vaiko. Jie prisipažino, kad jei jiems nepavyks pradėti biologinio vaiko, jie yra pasiryžę surogatinei motinystei.

Apie genetinio seksualinio potraukio, kurį gali pajusti biologiniai tėvai ir suaugę jų vaikai, kuriuos užaugino kiti žmonės, fenomeną labai mažai kalbama. Šis potraukis apibūdinamas kaip intensyvūs intymumo jausmai, įsižiebiantys tarp dviejų giminaičių, kurie buvo atskirti kritiniais raidos metais – kai tarp tėvų ir vaikų užsimezga natūralus ryšys – ir kurie po to susitinka, kai vaikai jau būna suaugę.

Kai suaugęs vaikas susitinka su biologine mama (tėvu), jų smegenims sunku vienas kitą priimti kaip gimines, tačiau ryšį jie dažniausiai pajunta, nes juos traukia tarpusavio panašumas, panašūs fiziniai bruožai, panašūs pomėgiai ir nemėgstami dalykai, o fone tvyro sudėtingi intymumo jausmai. Visa tai gali paskatinti išreikšti savo emocijas seksualiai.

Šį fenomeną pirmą kartą įvardino Barbara Gonyo devintajame praeito amžiaus dešimtmetyje. Ji parašė knygą „Aš jo motina, bet jis ne mano sūnus“ („I‘m His Mother, But He's Not My Son“), kurioje aprašė savo pačios istoriją apie tai, kaip ji po daugelio metų susitiko su savo sūnumi, kuri būdama 16-os atidavė įsivaikinti.

Suaugusieji, kurie po daugelio metų susitinka su savo biologiniais tėvais, rizikuoja pajusti „genetinį seksualinį potraukį“

Leidinio „British Medical Journal“ tyrimas atskleidė, kad pusė asmenų, kurie vaikystėje buvo atskirti nuo savo artimųjų, vėliau susitikę su jais pajunta jiems stiprų seksualinį potraukį. Kai vaikai nuo pat gimimo auga su tėvais, natūraliai susikuria incesto tabu, dėl kurio jiems neišsivysto seksualinis potraukis savo giminaičiams. Tačiau vaikams, kurie labai ilgai gyveno atskirai nuo biologinių tėvų, suaugus, gali kilti labai stiprūs, visa nustelbiantys jausmai savo tėvams arba net broliams ar seserims.

Terminas „genetinis seksualinis potraukis“ (GSP) apibūdina seksualinio potraukio, kilusio tarp artimų giminaičių (tokių, kaip broliai ir seserys, pirmos ir antros eilės pusbroliai ir pusseserės ar tėvai ir vaikai, kurie po ilgo nesimatymo susitinka jau būdami suaugę), fenomeną.

Šį terminą prieš 30 metų sukūrė amerikietė Barbara Gonyo. Savo knygoje ji aprašė geismą, kurį pajuto savo sūnui, atiduotam įsivaikinti prieš 26 metus. Vis dėlto B. Gonyo savo jausmams nepasidavė.

Dar viena pora atvirai papasakojo apie savo GCP santykius – tai tėvas ir dukra Johnas ir Jenny Deavesai iš Australijos.

Manoma, kad kol Jeanny buvo maža, jiedu su tėvu matėsi tik kokius tris kartus, o 2000, kai ji jau buvo suaugusi, jiedu vėl susitiko. Labai greit tėvo ir dukros santykiai tapo intymūs, tad J. Deavesas išsiskyrė su tuometine savo žmona Dorothy.

GSP retai kyla tarp žmonių, kurie kartu gyvena ankstyvoje vaikystėje. Taip yra dėl atvirkštinio seksualinio imprintingo (imprintingas – paveldėti reakcijų impulsai jautriais raidos etapais), dar vadinamo Vestermarko efektu (reiškinys, kai kartu vaikystėje augę individai vienas kitam nejaučia seksualinio potraukio).

Ekspertai mano, kad šis efektas evoliuciškai atsirado tam, kad apsaugotų žmoniją nuo įvaisos (artimos giminystės individų kryžminimosi).