Konfliktas tarp muziejininkų ir menininkų įvyko prie liūtų skulptūrų, esančių prie įėjimo į karo muziejų. Skulptorius Vytautas Umbrasas ir menotyrininkė Violeta Jasevičiūtė prie liūtų padėjo šviežių jautienos kaulų ir užrašė pažadą iš Evangelijos pagal Matą: "Jie bus pasotinti".

Tai ir užrūstino į simpoziumo esmę net nesigilinusius muziejaus vadovus, kurie objektą pavadino sakralinės vietos išniekinimu, pasityčiojimu iš šventų istorinių vietų, ir fiziškai padėjo kūrėjams pasitraukti nuo liūtų su visais jautienos kaulais.

Muziejaus direktoriaus pavaduotojas Arvydas Pociūnas grasino išvartyti ir kitų menininkų objektus, trumpam pastatytus muziejaus sodelyje tarp istorinių skulptūrų ir paminklų.

Simpoziumo dalyviai buvo suglumę ir nustebinti. "Mes neturėjome tikslo pasityčioti, - sakė viena iš simpoziumo rengėjų ir dalyvių V.Jasevičiūtė. - Jeigu prie tų kaulų būtume užrašę "Priešrinkiminis šėrimas", gal tada būtų už ką mus vaikyti".

Muziejininkų poziciją palaikė į įvykio vietą bemat atskubėjęs už miesto kultūros politiką atsakingas vicemeras Gediminas Jankus, menininkų akcijos žalingumą prilyginęs Laisvės alėją nusiaubusių krepšinio sirgalių vandalizmui.