Apie 600 kilogramų sverianti kiaulė kartu su kitais keleiviais kompanijos "USAirways” lėktuvu skrido iš Filadelfijos į Sietlą.

Kiaulės šeimininkai sugebėjo įtikinti avialinijų darbuotojus, kad jų augintinė yra "terapinis bendrakeleivis". Jie teigė turį specialią gydytojo pažymą, kurioje rašoma, jog jiems būtina skristi kartu su savo augintiniu.

Taigi “terapinė” kiaulė buvo keturių žmonių šiaip ne taip įkelta į lėktuvą "Boeing 757" ir kartu su kitais 200 keleivių leidosi į šešių valandų trukmės kelionę.

Tačiau "USAirways" kompanijos vadovų šis incidentas tikrai nepralinksmino, pranešė philly.com tinklapis.

"Mes galime patvirtinti, kad kiaulė skrido, tačiau mes taip pat tvirtiname, kad tai daugiau nebepasikartos,” sakė "USAirways" atstovas davidas Castelveteris.

Kompanija "USAirways" leidžia keleiviams skristi kartu su savo taip vadinamais "paslaugų” gyvūnais, pavyzdžiui specialiai treniruotais šunimis-vedliais. Šiuo atveju skrydį aptarnaujantis personalas prieštaravo, kad kiaulei būtų leista skristi lėktuvu, tačiau "USAirways” teisės ir vartotojų rekalų departamentai nurodė ją įleisti į lėktuvą.

Federalinės aviacijos administracijos pareigūnai teigė nieko nežiną apie incidentą, tačiau pranešė ketiną imtis specialaus tyrimo.