Devyniolikmetė Katie Hill gimė Luke'u, o dvejais metais jaunesnis Arinas Andrewsas anksčiau buvo Emerald.

Įsimylėjėlių pora susitiko Talsoje, Oklahomos valstijoje, transseksualių paauglių paramos grupėje.

Jų siekį pakeisti lytį dar labiau apsunkino tas faktas, kad abu priklausė nedidelėms Oklahomos bendruomenėms.

Noras kelti lyties klausimus suteikė jiems unikalų ryšį, o žavi jaunuolių išvaizda bei atvirumas pavertė juos JAV transseksualų bendruomenės herojais.

Vis dėlto, neilgai trukus pora nusprendė pasukti skirtingais keliais. Jie tikina norį sutelkti dėmesį į pasilinksminimus ir „mėgautis jaunyste“ kaip neįsipareigoję žmonės. Kai ši žinia pasiekė jų gerbėjus internete, ne vienas socialiniuose tinkluose išreiškė savo nusiminimą.

Katie, kuriai pilna lyties pateikimo operacija buvo atlikta 2012 metais, pasakoja: „Mus siejo unikalus ryšys, nes mes abu įveikėme tą patį, nors tai buvo ir priešingos kryptys. Tačiau mes priėjome tašką savo gyvenimuose, kai tokie dalykai nutinka ir tampa sunku kartu leisti laiką“.

Kai Katie inicijavo išsiskyrimą, Arinas, reguliariai kilnojantis svorius, kad įgautų trokštamus vyriškus raumenis, dar labiau panoro lyties keitimo operacijos.

Jis pasakoja: „Reagavau labai emocingai ir maniau, kad privalau tai padaryti, nors dabar suvokiu, kad tai neturi nieko bendro su tuo, kodėl Katie ir aš sukame skirtingais keliais. Tikroji priežastis yra ta, kad mes tik formuojamės ir mums reikia labiau susitelkti į save nei mūsų santykius“.

Arinas ir Katie nusprendė likti draugais ir ateityje vienas kitą palaikyti.

„Mes tiek daug įveikėme, kad liksime draugais visą likusį gyvenimą. Negalime įsivaizduoti, kad vienas kito nepalaikytume“, - įsitikinusi Katie.