Vyras, kurio tikrasis vardas ir pavardė yra Peteris Robertas Phillipsas Jr., teisinę kovą pradėjo 2003 metais, kai Vakarų Virdžinijos valdžia atsisakė dieviška pavarde įregistruoti pietinėje valstijoje įsigytą nekilnojamąjį turtą.

Nors Jėzaus Kristaus vardas ir pavardė buvo įrašyta jo pase ir vairuotojo bei socialinio draudimo pažymėjimuose, vietos valdžia pareikalavo oficialiai įrodyti, kad jis pasikeitė savo tapatybę. Jėzus Kristus kreipėsi į apygardos teismą Vašingtone, kur jis šiuo metu gyvena ir kur jau dvejus metus kovoja už teisę vadintis bibliniu vardu.

"Teisėjas surašė ilgą nuosprendį, cituodamas raštus, Bibliją ir panašiai, kad parodytų, jog pasivadinimas Jėzumi Kristumi yra šventvagystė ir gali sukelti audringą reakciją", - antradienį teigė Jėzaus Kristaus advokatas Afshinas Pishewaras.

JAV sostinės įstatymai "leidžia pasikeisti tikrąjį vardą ir pavardę laisva valia. Gali pasikeisti pavardę, jei tai daroma ne apgavikiškais tikslais", - pažymėjo advokatas.

Balandžio pabaigoje apeliacinis teismas nušalino teisėją, o naujas bylos nagrinėjimas turi prasidėti per du mėnesius, nurodė A.Pishewaras. Jėzus Kristus, kurį advokatai apibūdina kaip "uolų" krikščionį, šiuo vardu norėjo "išreikšti meilę ir pagarbą savo religijai".

Tačiau A.Pishewaras pareiškė, kad virš 50 metų turintis vyras, autobusu vežiojantis psichiškai neįgalius žmones, yra "privatus asmuo" ir su žurnalistais nekalbės. "Jėzus šiuo metu su žiniasklaida nebendrauja", - sakė jis.