44 metų S.Irwinas, bebaimė televizijos "Discovery" laidų "Krokodilų gaudytojas" (Crocodile Hunter) žvaigždė, praėjusią savaitę prie Didžiojo Barjerinio rifo filmuodamas naują dokumentinį filmą žuvo nuo rajos dūrio į krūtinę,

Policijos teigimu, po S.Irwino mirties Australijos šiaurės rytinės Kvinslando valstijos, kur jis gyveno ir turėjo nuosavą zoologijos sodą, paplūdimiuose buvo rasta dešimt negyvų rajų, pranešė nacionalinė naujienų agentūra AAP.

Michaelas Hornby, fondo "Wildlife Warrior" direktorius ir S.Irwino draugas, teigė, kad rajos galėjo būti nužudytos keršijant už "krokodilų gaudytojo" mirtį, tačiau jei tai yra tiesa, toks elgesys prieštarautų tam, kuo tikėjo S.Irwinas.

"Tiesiog norime aiškiai parodyti, kad nepriimsime ir nepateisinsime nė vienos keršto formos. Tai paskutinis dalykas, kurio būtų norėjęs pats S.Irwinas", - sakė jis.

"Dygliauodegės rajos yra gražūs sutvėrimai ir gamtoje atlieka svarbų vaidmenį. Tikiuosi, kad visi supras, jog dabar labiau negu bet kada turime saugoti laukinę gamtą. Taip elgėsi ir pats Steve`as", - pažymėjo M.Hornby.

Vyriausybinio gyvūnų apsaugos departamento žvejybos vadovas Rickas Symonsas teigė, kad pareigūnai pradėjo tyrimą. Jis nurodė, kad pažeidėjai gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, jei bus aptikti žiaurumo įrodymai.

Šio departamento biologas Wayne`as Sumptonas teigė, jog kol kas neaišku, kaip rajos buvo pagautos, ir ar jų žūtis susijusi su S.Irwinu.

Anksčiau būdavo pranešimų apie panašius incidentus, kai žvejai netyčia pagaudavo rajas ir nukirsdavo joms uodegas, kad žuvys jiems nedurtų, tačiau tokie atvejai nėra dažni.

Privačios S.Irwino laidotuvės praėjusį savaitgalį buvo surengtos jo zoologijos sode, o kitą savaitę įvyks jo atminimui skirtas viešas renginys.