Vyskupai įsakė kunigams "atsisakyti praktikų su dvasiomis" ir laikytis atokiau nuo raganavimo, likimo spėjimo bei prekybos dvasinėmis galiomis ar stebuklingais vaistais.

"Įsitikinimas, kad protėviai yra apdovanoti antgamtinėmis galiomis, artimas stabmeldystei. Dievas ir tik Dievas yra visagalis, o protėviai yra Jo sukurti", - rašoma šio mėnesio pradžioje paskelbtame ganytojiškame laiške kunigams.

Prireikus pagyti nuo ligos, atsikratyti piktųjų dvasių ar net pagerinti pašlijusį lytinį gyvenimą, daugelis Pietų Afrikos žmonių kreipiasi pagalbos į sangomas - taip vadinami zulusų hileriai. Kaimo bendruomenėse sangomoms tenka itin svarbus vaidmuo, bet juos gerbia ir miestiečiai. Šie žyniai protėvių dvasias iškviečia gydyti ir duoti patarimų.

Kai kurie naujieji krikščioniški judėjimai, pavyzdžiui, Pietų Afrikoje veikianti Siono krikščionių bažnyčia, afrikiečių tikėjimą protėvių galiomis apjungia su tradiciniu krikščionybės mokymu.

Pasak Pietų Afrikos vyskupų, katalikų kunigai turėtų gydyti Jėzaus Kristaus vardu ir labiau rūpintis siela, o ne vien kūnu.