„Migracijos problema darosi vis ryškesnė, nes ES šalyse gyvena apie 15-20 mln. musulmonų, kai Europoje iš viso yra apie 50 mln. imigrantų. Prancūzijoje dabar kas dešimtas-dvyliktas gyventojas yra musulmonas“, - sakė R.Smetona per penktadienį surengtą jo ir neparlamentinės Centro partijos lyderio Romualdo Ozolo spaudos konferenciją.

Anot R.Smetonos, jeigu dar kam nors rūpi Europos vertybės, „imigracija iš trečiųjų šalių, iš Islamo pasaulio, turi būti reglamentuota“. „Reikia priverti mūsų namų duris imigrantams iš trečiųjų šalių“, - sakė R.Smetona.

Anot jo, išeičių galima būtų ieškoti kuriant specialias stovyklas už ES ribų, kuriose būtų apgyvendinami imigrantai. Neva apie šią problemą turėtų kalbėti ne tik Lietuva, bet ir kitos ES narės. „Ką reiškia kitos civilizacijos antplūdis į Europą? Atsakymo galima ieškoti pasižiūrėjus į ES gyventojų prieauglį – 90 proc. prieauglio yra musulmonai“, - sakė R.Smetona.

Nepriklausomybės akto signataro R.Ozolo teigimu, su panašia problema, kaip senosios ES narės, dėl imigrantų antplūdžio iš trečiųjų šalių gali netrukus susidurti ir Lietuva.

„Spaudoje buvo skelbta, kad numatomas praktiškai neribojamas pigios darbo jėgos importas“, - sakė R.Ozolas. Jo manymu, jeigu būtų formuojama ilgalaikius nacionalinius interesus atitinkanti politika, būtų stengiamasi susigrąžinti pusę milijono į užsienį uždarbiauti išvykusių lietuvių, o ne siekiama juos pakeisti pigia darbo jėga iš kitų šalių.

„Mūsų šalis turėtų sustabdyti nacionalinės darbo jėgos eksportą ir susigrąžinti iš užsienio ten uždarbiaujančius Lietuvos piliečius, o ekonomikos plėtrai reikalingą kitų šalių darbo jėgą importuoti ir panaudoti tik kraštutiniais atvejais“, - teigiama neparlamentinės Centro partijos pareiškime, kuriuo Vyriausybė ir partijos raginamos išsamiai apsvarstyti imigracijos problemas bei sutarti dėl nacionalinių proceso reguliavimo principų.