Pasak laikinojo Seimo Pirmininko Česlovo Juršėno, Vyriausybė Seimui yra pateikusi visus 65 eurointegracinių įstatymų projektus, kuriuos reikia priimti iki gegužės 1 d. Daugiau nei pusę - 36 projektus - Seimas jau yra priėmęs, o per likusias savaitės dienas ketina priimti dar beveik antra tiek projektų.

29 eurointegracinius projektus Seimas ketina priimti per šią savaitę - antradienį ir ketvirtadienį - vyksiančius posėdžius. Pirmadienį vykusioje Seimo seniūnų sueigoje sutarta, kad prireikus neeilinis posėdis būtų rengiamas ir penktadienį.

"Valstybės žinios", kuriose skelbiami priimtieji įstatymai, šią savaitę bus leidžiamos taip pat ne įprastiniu grafiku, o kasdien.

Pasak opozicinės Seimo liberalų ir centro frakcijos seniūno Eligijaus Masiulio, tokia gausa paskutinę savaitę priimamų įstatymų rodo "pakankamai prastai organizuojamus darbus valdančiojoje daugumoje".

"Valdančioji elgiasi kaip tas studentas - paskutinę naktį nori išmokti visus egzaminus. Tačiau ar nebus taip, kad, Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare, nemaža dalis iš tos gausos priimtų įstatymų pasirodys esantys nekokybiški. Seimas juk nėra batų fabrikas", - Eltai pirmadienį sakė E. Masiulis.