Užsienio reikalų ministrai penktadienį turi susitikti Neapolyje ir susitarti dėl paskutinių detalių. Viršūnių susitikimas bus surengtas Briuselyje gruodžio viduryje. Tikimasi, kad Italija, kuri šiuo metu pirmininkauja ES, pateiks kompromisinių pasiūlymų.

D.de Villepinas sakė, kad dar liko kliūčių tekstui, kurį parengė buvusio Prancūzijos prezidento Valery Giscard'o d'Estaing'o (Valeri Žiskaro d'Esteno) vadovaujamas 105 narių Konventas, patvirtinti.

"Visada sunku priimti tokį svarbų tekstą kaip nauja konstitucija. Statymai keliems dešimtmečiams, - interviu radijui RTL sakė D.de Villepinas. - Mes tai suprantame, bet taip pat norime, kad ši konstitucija būtų ambicingas tekstas".

Neapolyje daugiausia dėmesio bus skiriama dviem pagrindiniams nesutarimams - dėl komisarų skaičiaus ir balsavimo procedūros.

"Esu tikras, nes diskusijoms artėjant į pabaigą suprantame, jog pasirinkimas bus politinis. Paaiškės, kokios mūsų ambicijos dėl Europos", - sakė D.de Villepinas.

"Esu įsitikinęs, jog europiečiams svarbu, kad Europa būtų skaidri, demokratiška, efektyviai funkcionuojanti ir kad jos konstitucija nebūtų antrarūšė", - pridūrė jis.