Premjero teigimu, dar prieš dešimtmetį buvo sunku suvokti, kad Lietuva taps ES nare, tačiau Lietuva, pradėjusi derybas dėl narystės, sugebėjo pasivyti anksčiau deryboms pakviestas šalis, sėkmingai jas baigti ir pasirengti visateisei narystei nuo kitų metų gegužės 1 dienos.

"Lietuvos Vyriausybė labai rimtai planuoja savo Europos politiką, yra pasirengusi reguliariai atnaujinamą prioritetinių darbų bei planuojamų priimti Europos Sąjungos teisės aktų sąrašą", - kalbėjo A.Brazauskas.

Derybas dėl narystės Lietuva baigė praėjusių metų gruodį, o kitų metų gegužę taps ES nare.

Vėliau trečiadienį premjeras dalyvavo Europos krepšinio čempionato organizavimo Lietuvoje 2007 metais pristatyme ir stebėjo Lietuvos - Serbijos ir Juodkalnijos krepšinio rungtynes, kurias laimėjo Lietuva.

Švedijoje šiuo metu vyksta Europos krepšinio čempionato finalinis etapas, kuriame dalyvauja ir Lietuvos rinktinė.

A.Brazauskas Švedijoje vieši nuo trečiadienio su trijų dienų darbo vizitu.

Stokholme ketvirtadienį A.Brazauskas susitiks parlamento pirmininku Bjornu von Sydow (fon Sydou), vėliau - su FIBA-Europa prezidentu Georgos Vasilokopoulos ir kitais vadovais, su kuriais kalbėsis apie galimybes Lietuvoje surengti 2007 metų Europos krepšinio čempionato finalinį etapą, penktadienį susitiks su Švedijos premjeru Goranu Perssonu (Joranu Peršonu) ir grįš į Vilnių.