Skaudžiausia, kad negalėsiu šią dieną aplankyti prieš keletą mėnesių mirusio tėvo kapą. Tai man buvo labai svarbu ir dėl to pasirinkau būtent tą skrydį“, - rašo A. Narkevič.

Mergina jaudinasi ir dėl to, kaip reikės pasiekti oro uostą. Antradienį per vietinį "NY1" kanalą pranešė, kad oro uostas trečiadienį jau bus atidarytas, bet parodė kelias visiškai užlietas metro stoteles, tad požeminiai traukiniai nekursuos keletą dienų.

"Laimei iš taksi vairuotojo šiandien sužinojau, kad jie važinės ir kelionę iki oro uosto nekainuos daugiau nei 50 dolerių.

Prie Kolumbijos Universiteto apylinkių, kur gyvenu, gyvenimas antradienio popietę pradėjo tekėti normalia vaga. Nors lentynos yra apytuštės, bet atidarytos maisto prekių parduotuvės, veikia daugelis restoranų. Tiesa, viena populiariausių amerikiečių kavinių "Starbucks" iki šiol uždaryta“, - pasakojo A. Narkevič.

„Norint pakeisti lėktuvo bilietą eilėje dėl susisiekimo telefonu su "Delta" oro linijų operatoriumi reikia laukti nuo pusantros iki dviejų valandų, tad tai irgi nemažas iššūkis. Visi artimiausi skrydžiai yra graibstomi, tad man iš pradžių pasiūlė skristi maršrutu Niujorkas-Torontas-Paryžius-Varšuva. Kelionėje ir laukimo salėje praleisčiau apie 25 valandas. Vėliau pavyko surasti tinkamesnį variantą“, - DELFI sakė mergina.

Praėjusiais metais mergina buvo JAV, kai čia siautėjo uraganas "Irene". Ji sako, kad šįkart audra buvo žymiai stipresnė.

„Gyvenu labai saugiame rajone viršutiniame Manhatane, tad girdėjau tik vėją ir mačiau linkstančius medžius, bet iš to, ką stebėjau per televizorių, buvo gana baisoka. Ypač užjaučiu pakrantėje gyvenančius žmonės, nes ten prasidėjo potvynis. Daugelis evakuotų gyventojų ten negali grįžti namo.

Pas mus nedingo nei elektra, nei internetas, tad vakar iki vėlumos stebėjome amerikietiškojo futbolo rungtynes. Taip pat vakar žiūrėjome komedijų šou "Late Show with David Letterman" ir jis pirmą kartą per paskutiniuosius penkiolika metų darė šou tuščiame teatre. Jis visą laiką juokavo ir vadino huraganą "Oprah Windy". Beje, šou svečias aktorius D. Washingtonas sutiko ateiti ir jie juokais sėdėjo žiūrovų kėdėse. Tai buvo smagus akcentas tuo metu, kai visos televizijos rodė prie vandenyno šąlančius žurnalistus ir vandens sroves gatvėse“, - įspūdžiais dalijosi A. Narkevič.