Garbingą apdovanojimą D. Bogdanienei Lietuvos ambasadoje Osle minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną įteikė ambasadorė Izolda Bričkovskienė.

1990 m. D. Bogdanienė į Norvegiją atvyko mokytis norvegų kalbos. 1991 m. kovą ji pradėjo dirbti Lietuvos informaciniame biure, kurį Osle įsteigė šviesios atminties advokatas ir finansininkas Leonas Boddas, vėliau tapęs Lietuvos generaliniu garbės konsulu. L. Boddas rėmė Lietuvą, nes jo seneliai žydai kilę iš Lietuvos.

Osle veikęs informacinis centras iš Lietuvos Aukščiausios Tarybos informacinio biuro, vadovaujamo Ritos Dapkutės, perduodavo informaciją visoms pasaulio agentūroms. Tokiu būdu Lietuva turėjo tiesioginį ryšį su pasauliu.

Norvegijoje ėmus daugėti lietuvių, 2001 m. įkurta Lietuvos Norvegijos bendrija. Jai D. Bogdanienė vadovavo dešimtmetį. Šiuo metu Norvegijoje savarankiškai veikia jau per 10 regioninių lietuvių bendruomenių.

„Esu Lietuvos pilietė, nors pusė mano gyvenimo praėjo Norvegijoje. Norvegija mane subrandino kaip asmenybę, Lietuvoje mano širdis – jaunystė ir mylimas Vilnius.

Labai rūpinuosi, kad lietuviai turėtų reikiamą informaciją apie Norvegiją, nepatektų į bėdas, dažnai atkreipiu Norvegijos valdžios dėmesį į lietuvių integracijos problemas. Ilgus metus rūpinausi, kad oficiali informacija būtų skelbiam lietuvių kalba (buvo nuomonė, kad pakanka rusiškai!), esu pati daug jos išvertusi“, – sako D. Bogdanienė.

Šiuo metu D. Bogdanienė dirba patarėja Darbo inspekcijoje, paslaugų centre dirbantiems užsieniečiams. Ji veda seminarus ir mokymus imigrantams apie darbo kodeksą bei kitais klausimais, susijusiais su integracija į Norvegijos darbinį gyvenimą.

Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklas „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ teikiamas nuo 2010 metų. Šiuo ženklu yra apdovanojami Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiai ir organizacijos už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius.