Renginiu siekiama populiarinti lietuvaičių kūrybą, plėtoti tarp dviejų šalių esantį kultūrinį dialogą, bei stiprinti lietuvių bendruomenės tarpusavio ryšį bei įvaizdį Olandijoje.

Projekto organizatoriai Tomas Mockus ir Diana Vaiskūnaitė prieš kelerius metus atvykę į Nyderlandus tęsti mokslų, jau po dviejų savaičių pristatys savo projektą LT.ART.NL, kuris tarsi vainikuoja įgytą patirtį studijuojant šalyje.

Tomas Mockus, baigęs Tarptautinio verslo studijas Amsterdamo universitete, kartu su Diana Vaiškūnaite, studijuojančia Tarptautinę muzikos vadybą InHolland universitete, subūrė lietuvius menininkus gyvenančius bei kuriančius Olandijoje. Nors dauguma renginio dalyvių, šiuo metu dar studijuoja šalies universitetuose, tačiau jų biografijos jau pasižymi daugeliu laimėjimų Lietuvos, Latvijos, Estijos, Olandijos, Suomijos ir kituose organizuojamose meno projektuose.

„LT.ART.NL - tai lietuvių menininkų, gyvenančių Olandijoje, kūrybos pristatymas tarptautinei Nyderlandų bendruomenei“, – komentavo projekto organizatorius Tomas Mockus. – „ Olandijoje gyvena nemažai kuriančių lietuvaičių, o tai ir paskatino organizuoti šį renginį. Mūsų tikslas - jų talento, jų darbų populiarinimas. Mes tikime, kad mūsų renginio mastas ir ekspozicijų spektras sukels didelį susidomėjimą, paliks įspūdį visiems apsilankiusiems bei tikimės, kad LT.ART.NL taps kasmetiniu projektu Olandijoje, populiarinančiu lietuvių kūrybą“.

Projektas vyks dvi dienas Amsterdamo “Projectspace de Wit” parodų salėje, kur galima bus stebėti ne tik pavienių autorių darbus bei dalyvių pasirodymus, bet ir ekskliuzyvinius, tik šiam renginiui sukurtus, eksperimentinius skirtingų stilių jungtinius projektus.

Renginio oficialiame atidaryme dalyvaus Lietuvos ambasadorius Hagoje Vaidotas Verba, Olandijos lietuvių bendruomenės pirmininkė Asta Balčiūnaitė-Helsper.

Daugiau informacijos apie renginį galite rasti čia.