Tai simbolinis aktas, kuris įvyko VšĮ „Versli Lietuva“ ir lietuvių profesionalų tinklo pasaulyje „Global Lithuanian Leaders“ (GLL) atstovų vizito proga.

„Mintis suburti bendruomenės profesionalus brendo jau keletą metų. Ji buvo įkvėpta panašių organizacijų, veikusių prieš 25-30 metų, kai Lietuva skynėsi savarankišką kelią į pasaulį. Šis susitikimas – tai jau kitas svarbus žingsnis. Tikime, kad ši grupė taps bendradarbiavimo, tarpusavio pagalbos ir Kanados ryšių su Lietuva plėtojimo platforma“, – sakė vienas iš steigėjų Stan (Stasys) Kuliavas, vieno didžiausių privačios aviacijos aptarnavimo centrų Kanadoje ir pasaulyje „Pilatus Canada“ pardavimų ir plėtros viceprezidentas, gimęs Kanadoje.

Jo partneriais šioje iniciatyvoje tapo Algis Akstinas, 4-tos didžiausios mobiliųjų technologijų įmonės Kanadoje „WIND Mobile“ produktų rinkodaros ir klientų aptarnavimo direktorius, Darius Kuras, didžiausios viešosios strategijos ir komunikacijos įmonės Kanadoje „Navigator“ vyresnysis konsultantas, Tomas Kuras, vienos greičiausiai augančių Kanados IT įmonių „Intelex“ pardavimų direktorius, Vija Kuras, „Tuckshop Co“ veiklos direktorė, ir Victoria Radziunas, rinkodaros direktorė vienoje didžiausių agentūrų pasaulyje „J. Walter Thompson“.

„Global Lithuanian Leaders“ vadovė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė profesionalus kvietė aktyviai prisidėti prie teigiamų Lietuvos permainų ir tapti įvairių šalies ekonomikai ir švietimui vertingų projektų partneriais. Vienas iš jų – 2016 metais VšĮ „Versli Lietuva“ planuojama Lietuvos verslo misija.

Susidomėjimas Kanados rinka ypač išaugo pastaraisiais metais, mažėjant Lietuvos įmonių eksporto apimtims Rytų rinkose bei Europos Sąjungai (toliau – ES) ir Kanadai pasirašius ekonominį ir prekybos susitarimą, kurio įsigaliojimas panaikins iki 99 proc. visų muitų tarifų.

Vizito Kanadoje metu VšĮ „Versli Lietuva“ atstovė Aistė Zapalskytė susitiko su Kanados užsienio reikalų, prekybos ir plėtros departamento atstovais, Kanados gamintojų ir eksportuotojų asociacija bei ES prekybos rūmais Kanadoje.

Susitikimuose aptartas Lietuvos įmonių potencialas bei Kanadą dominančios sritys, gauta patarimų, kaip efektyviai organizuoti įmonių vizitus ir sutarta dėl bendradarbiavimo. Kaip teigė Lietuvos Respublikos Ambasados Kanadoje įgaliotas ministras Jonas Skardinkas, Kanados rinkoje dar daug neišnaudotų galimybių Lietuvos įmonėms ir siekiant 2016 m. sėkmingai užmegzti ryšius Kanadoje, Lietuvos įmonėms reikia nuosekliai ruoštis jau dabar.