Kaltinamasis – 69 metų Davidas Harrisas. Bylos duomenimis, vyras bandė užsakyti savo partnerės Hazel Allinson, su kuria kartu praleido tris dešimtmečius, žmogžudystę. Už tai užsakovas buvo pasirengęs sumokėti iki 250 tūkst. svarų sterlingų. Kad žudikui būtų lengviau, vyras atskleidė kasdienius partnerės įpročius – kur ir kada ji vedžioja šunį, kada eina į bažnyčią ir t.t.

Tačiau jo planai neišdegė, mat D. Harriso sumanymą išdavė vyrai, sulaukę pasiūlymo nužudant žmogų užsidirbti apvalią sumą. Pirmasis samdomasis ne tik nesiryžo tokiam žingsniui, bet ir bandė įspėti H. Allinson apie jos partnerio planus.

Antrasis kreipėsi į policiją ir tuomet darbo ėmėsi po priedanga dirbęs detektyvas, kuris neva sutiko priimti šį užsakymą. Pareigūnui D. Harrisas viską išklojo, tuomet ir paaiškėjo jo motyvai.

Pasirodo, po vieno apsilankymo Londono viešnamyje vyriškis tiesiog pametė galvą dėl seksualines paslaugas jam suteikusios lietuvaitės Ugnės Č. Britas su mergina ėmė susitikinėti, pirko brangias dovanas, juvelyrinius dirbinius, gėles, apatinius, apmokėjo studijas, duodavo grynųjų, nemažai kainuodavo viešbučiai, kuriuose jie susitikinėjo.

Galiausiai vyras dėl to įklimpo į skolas, mat stabiliais finansais pasigirti negalėjo – jis išeikvojo kreditinės kortelės galimybes, pinigus skolinosi iš kaimynų.

Tuomet jo galvoje ir gimė planas atsikratyti pasiturinčia partnere, su kuria turėjo namus ne tik Londone, bet ir prabangų, 800 tūkst. svarų sterlingų vertės būstą Sussexe. Pagal D. Harriso planą, po H. Allinson mirties jis turėjo paveldėti visus turtus ir laimingai gyventi su širdį pavergusia lietuvaite.

„Jis norėjo jaunos merginos ir vyresnės partnerės pinigų“, – konstatavo Old Bailey teisme valstybinis kaltintojas.

D. Harrisas norėjo, kad partnerės nužudymas atrodytų kaip apiplėšimo pasekmė. Jis net informuodavo samdomuosius, kada geriausias šansas moterį užpulti.

Vyras avansu siūlė nedidelę sumą, o likusius pinigus žadėjo atiduoti kaip gaus palikimą ir „gyvens su mergina pajūryje“.

Įtariamasis savo kaltę neigia. Buvęs scenarijų rašytojas teigė, kad ieškojo siužeto detektyviniam romanui, kurį išleidęs užsidirbtų pinigų.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.