„Galėjome varžybas stebėti namuose, tačiau čia, kartu su kitais, daug smagiau, - laukdami rungtynių pradžios sakė iš Rytų į centrinį Londoną ankstų sekmadienio rytą atvykę Renatas (32 m.), Linas (26 m.), Darius (30 m.) ir Virgis(32 m.). – Mes juk lietuviai esame, kaip galime savo komandos nepalaikyti. Ir linkime kuo daugiau tokių iniciatyvų kaip ši, nes mums to reikia“.

Kitas rungtynes vyrai ketina žiūrėti namuose tiesiogiai arba įrašytas į vaizdajuostę: „Gaila, žinoma, bet mes juk dirbam“, - paaiškino.

Iki rungtynių pradžios likus kelioms minutėms, susirinkusieji neabejodami pergalę pranašavo Lietuvos rinktinei, o jai sunkiai besibraunant į priekį ieškojo priežasčių: „Matyt, Pekino blondinės bus galvas susukusios“.

Kai kuriuos krepšinio aistruolius nustebino tai, kad už įėjimą į sporto klubą teks sumokėti po tris svarus (jie teigė nieko apie tai nežinoję ir su savimi nepasiėmę grynųjų), kad rungtynės komentuojamos nesuprantama kalba (ne anglų), bet labiausiai juos papiktino, kad už Lietuvos rinktinę sirgs gurkšnodami ne lietuvišką alų, kurį žadėjo organizatoriai, bet sultis ir „Coca-Cola”.

„Kad už įėjimą reikia mokėti, varžybos komentuojamos neaišku kokia kalba, dar nieko, bet kad nėra alaus, tai nedovanotina“, - juokavo jaunuoliai.

„Alaus yra, - paklaustas, ką galėtų pasakyti nepatenkintiems sirgaliams, atsakė vienas iš projekto organizatorių Evaldas Girskus, - tik jis parduodamas bus po rungtynių, nuo dvyliktos valandos. Tokie įstatymai. Be to, ne dėl jo čia susirinkom. O jeigu kam nors norisi išgerti, ką padarysi...

Dėl mokesčio už įėjimą?... Juk tai – klubas, ir aišku, kad įėjimas mokamas. O jeigu kam nors iškilo toks klausimas, informaciniame pranešime buvo nurodytas mano telefonas – galima buvo paskambinti ir pasiteirauti“.

Evaldas pasakojo, kad mintis imtis iniciatyvos ir suburti lietuvius per Olimpines žaidynes kilusi labai paprastai: „Dažnai varžybų stebėti susirinkdavome su draugais. Didelėje kompanijoje įdomiau, todėl pagalvojome, kodėl gi čia, Londone, kur lietuviai krepšinį paprastai stebi internetu, mažomis grupelėmis, nesukvietus jų į vieną vietą. Didžiuojamės, jog pavyko įkalbinti vieną populiariausių sporto kavinių Londono centre tiesiogiai transliuoti visas Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynes. Mes darėme tai dėl mūsų visų, dėl Lietuvos, dėl to, kad esame lietuviai, ir labai gaila, kad kažkas kažkuo liko nepatenkintas“.

Kitos rungtynės, kurių metu Lietuva varžysis su Iranu, vyks rugpjūčio 12 dieną, 2 valandą ryto (Grinvičo laiku). Kad atsiras norinčiųjų jas stebėti tame pačiame klube, E. Girskus nesitiki. Tačiau visi lietuviai „The Sports Café“ laukiami rugpjūčio 14 dieną 9.45 valandą (Grinvičo laiku), kai mūsų rinktinė žais su Rusija. „Rusų susirinks tikrai daug, todėl būtų apmaudu, jeigu mes neateitume pasirgti už Lietuvą“, - sako Evaldas.

Iniciatyvos suburti Lietuvos krepšinio rinktinės palaikymo klubą Olimpinių žaidynių metu ėmėsi Jugtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjunga (JKLJS). Pagrindiniai projekto iniciatoriai – Ieva Davydenko ir Evaldas Girskus.