Lietuvos ambasadorius J.Bernatonis padėkojo V.Massui už surastą pirmąjį karinį Lietuvos laivą, įteikė jam atminimo dovaną ir padėkos raštą.

V.Massas papasakojo, kaip vyko laivo paieškos. Laivas buvo rastas 35 km nuo Talino Baltijos jūros dugne, 84 metrų gylyje. Mokslininkas nuskendusių laivų paieška užsiima jau daugiau kaip 30 metų ir yra atradęs daugiau kaip 600 nuskendusių laivų.

Estų išvadas patvirtino Klaipėdos universiteto povandeninių tyrimų centro specialistai. Jų teigimu Baltijos dugne aptikto skenduolio konstrukcija atitinka laivo „Prezidentas Smetona“ aprašus ir nuotraukas.

Šį 1917 metais Vokietijoje pastatytą 60 metrų ilgio ir 586 tonų vandentalpos laivą Lietuva įsigijo 1926 metais ir pavadino tuomečio šalies prezidento Antano Smetonos vardu.

Sovietų Sąjungai okupavus Lietuvą, Šventosios uoste stovėjusį laivą „Prezidentas Smetona“ pasisavino Sovietų Sąjungą ir pervardino „Pirmūnu“, vėliau „Koral“. 1945 metų pradžioje laivas lydėjo iš Helsinkio į Taliną plukdomą kraną. Manoma, kad Suomijos įlankoje tada jį atakavo ir nuskandino vokiečių povandeninis laivas.