Keturiasdešimt aštuonerių metų muzikantas, šalyje geriausiai žinomas Pupų dėdės vardu, vis dar Europoje. Pardavęs butą ir įsigijęs kemperį, vyriškis tuoj po Naujųjų kupinas kilniausių tikslų – garsinti Lietuvos vardą ir aplink pasaulį vežti trispalvę – leidosi į kelionę.

Pervažiuota Lenkija, Vokietija, Austrija, Italija, Prancūzija. Sustodamas didesniuose miestuose Pupų dėdė rengia pasirodymus – groja armonika, dainuoja, rodo įvairius triukus su drauge keliaujančiais gyvūnėliais: šuneliais, žiurkėnais, degu. Taip vyras užsidirba maistui, degalams.

Sugedo automobilis

Vakar Pupų dėdė skambino „Panevėžio balsui“ . Optimizmu ir energija vis dar trykštantis keliauninkas tikisi, kad kelionę paspartinti bus galima tik tautiečiams parėmus. „Aš turiu pasiekti tikslą. Ir jį pasieksiu. Tačiau kelionė labai sulėtėjo“, – sakė A.Jasiulionis.

Vyriškio pasakojimu, netikėtai sugedusiam automobiliui suremontuoti reikia nemažai pinigų, tiek jis neturįs. „Šiaip viskas gerai. Valgyti ir man, ir gyvūnams užtenka. Tik apmaudu, kad tenka stovėti vienoje vietoje, toliau važiuoti negaliu“, – apgailestavo Pupų dėdė.

Saulė ir palmės

Šiuo metu keliautojas yra Ispanijoje, Vinaros miestelyje. „Vaizdai nuostabūs – aplinkui palmės, šviečia kaitri saulė“, – dalijosi įspūdžiais A.Jasiulionis. Trispalvė plevėsuoja ir šiame miestelyje. Bet čia, jeigu neatsiras pinigų automobilio remontui, ji gali likti ilgam.

„Šiuo metu svarbiausias tikslas – susiremontuoti mašiną ir nukeliauti iki Gibraltaro. Tuomet į kruizinį laivą ir į Meksiką. Jeigu šis planas nepavyks, keliausiu per Portugaliją ir kelionėje aiškinsiuosi, iš kokio uosto geriau išplaukti į Meksiką. Apmaudu dėl sulėtėjusios kelionės, tačiau tikiuosi lietuvių paramos. Priešingu atveju teks trumpam atidėti kelionę ir įsidarbinti pas ūkininkus Valensijoje“, – svarstė Pupų dėdė.

Parama idealistui būtina

Galintieji ir norintieji padėti vyrui įgyvendinti jo sumanytą prasmingą tikslą prašomi padėti materialiai – nors truputį pervesti pinigų. Tai padaryti galima naudojantis „Hansabanko“ paslauga „Western union“.

Kaip teigia „Hansabanko“ Panevėžio skyriaus vadovė Zita Kurutienė, norintiesiems pasinaudoti šia paslauga būtina ateiti į banką. Reikia žinoti pinigų gavėjo pavardę, vardą ir asmens kodą. Pinigai bus persiųsti. Algimantas Jasiulionis šiuo metu yra Ispanijoje, Vinaros miestelyje. Jo asmens kodas 35903260991.

Be tautiečių paramos įgyvendinti sumanymą bus nelengva – priešakyje dar ilgas kelias. Keistuoliui gali tekti keliauti keletą metų – iš Europos jis ketina pasukti į Ameriką, paskui į Aziją, Afriką. Visose keliautojo aplankytose šalyse plevėsuos Lietuvos trispalvė.

Per porą kelionės mėnesių Pupų dėdė sako jau patyręs visko, tačiau net patys nemaloniausi nutikimai nesumažino ryžto ir tikėjimo sėkme.