Čikagos lietuvių laikraštis „Draugas“ socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad lėktuvas nukrito ant lietuvių šeimos namo.

JAV federalinės aviacijos administracijos (FAA) tarnautojai pranešė, kad „Aero Commander 500“ krovininis lėktuvas pakilo iš Midvėjaus oro uosto. Leistis šis lėktuvas turėjo Vilingo oro uoste, tačiau pilotas pakeitė skrydžio planą ir ketino nusileisti Kolambuse esančiame Ohajo universiteto oro uoste, rašo abc7chicago.com.

Šis nedidelis lėktuvas įsirėžė į Čikagos pietvakarinėje dalyje netoli nuo Midvėjaus oro uosto esantį namą.

Vos pakilęs į orą lėktuvo pilotas pranešė Midvėjaus oro uosto darbuotojams apie variklio gedimą.

„Noriu grįžti ir nusileisti. Turiu bėdų su varikliu“, - pranešė lėktuvo pilotas.

Pilotui buvo nurodyta nedelsiant sugrįžti, o vos po minutės pilotas pranešė, kad jis leisis į 31 nusileidimo taką – tai buvo paskutinis jo pranešimas Midvėjaus oro uosto darbuotojams.

Lėktuvas sudužo netoli nuo nusileidimo tako. Tarp nuolaužų rastas žuvusio lėktuvo piloto kūnas.

„Mano nuomone, pilotas pranešė, kad turi problemų su varikliu, ir mėgino sugrįžti į oro uostą, tačiau nebegalėjo suvaldyti lėktuvo ir jis sudužo“, – savo nuomone apie įvykį pasidalijo Timas Sorensonas iš Nacionalinės transporto saugumo agentūros.

Dviejų variklių lėktuvas sudužo nukritęs ant dviejų aukštų namo apie 2.45 val. nakties vietos laiku. Lėktuvas sugriovė dalį pastato, tačiau name tuo metu buvusi pagyvenusi lietuvių pora nenukentėjo.

„Jie buvo miegamajame, o didžiausias smūgis teko svetainei“, – pranešė Michaelis Foxas iš Čikagos priešgaisrinės pagalbos departamento.

„Juos nuo nuolaužų skyrė vos keliolika centimetrų“, – pridūrė jis.

Lėktuvas nukrito tarp dviejų namų. Priekinė jo dalis įsirėžė į lietuvių poros namą, o galinė atsidūrė ant gretimo namo stogo.

86 metų Robertą Rolinskas išgelbėjo kaimynė.

„Nuėjau į kiemą, perlipau tvorą. Atidariau galines duris į virtuvę ir išvedžiau moterį į lauką“, – pasakoja kaimynė Luz Cazares. Anot jos, Robertos vyrą Raimondą išgelbėjo policijos pareigūnai.

Senyvo žmonės nenukentėjo. Jų sūnus Rickas Rolinskas teigia, kad abu tėvai serga Alzheimerio liga, šiuo metu jais rūpinasi kaimynė, gyvenanti anapus gatvės.

„Jiems viskas gerai. Kaip ir galite numanyti, jie šiek tiek pasimetę. Ačiū Dievui, kad jie buvo galiniame miegamajame. Pavyko saugiai išeiti iš namo. Kaimynai labai šaunūs žmonės“, – gerų žodžių tėvams padėjusiems kaimynams negailėjo sūnus.

„Jie iš tikrųjų nieko negirdėjo. Net nesuprato, kas vyksta. Nieko nematė, todėl nesuprato, kas įvyko“, – žurnalistams sakė garbaus amžiaus sutuoktinių anūkas Brettas Rolinskas.

Ugniagesių teigimu, nebuvo nei gaisro, nei sprogimo, tačiau nuolaužos buvo apipurkštos ugnį slopinančiomis putomis.

Pareigūnai ieškojo galimai išsipylusių lėktuvo degalų, buvo baiminamasi, kad jie neužterštų vandens sistemos.

Nelaimės priežastis tiria Federalinė aviacijos administracija. Antradienį iš nelaimės vietos buvo išvežtos lėktuvo nuolaužos. Jos nugabentos į saugią vietą, kur tyrėjai aiškinsis, kodėl įvyko nelaimė.