„Dunnes Stores“ parduotuvėje Korke lietuvė pradėjo dirbti 2007 metais.

Vėliau ji priėmė islamo tikėjimą ir dėl religinių įsitikinimų turėjo į darbą vaikščioti su specialiu galvos apdangalu, maskuojančių plaukus ir leidžiančiu matyti tik moters veidą.

Dabar lietuvė „Dunnes Stores“ padavė į teismą dėl neteisėto atleidimo iš darbo. Korke įsteigtas Darbo apeliacijų tribunolas buvo informuotas, kad „Dunnes Stores“ darbuotojai darbo vietoje privalo vilkėti standartinę uniformą.

Lietuvės advokatas Patrickas Horanas sako, jog jos klientei buvo pareikšta, kad „darbe su hidžabu ji būti negali“.

„Jos žiniomis, praktikuojančios musulmonės privalo vaikščioti su hidžabu. Tai daryti privaloma. Ji buvo pasirengusi darbui. Norėjo dirbti, tačiau dėl religinių įsitikinimų galėjo dirbti tik prisidengusi hidžabu“, - teigia lietuvės advokatas.

2010 metų spalį L. Tavoraitė susitiko su Billu Farrelliu, parduotuvės, kurioje ji dirbo, personalo vadovu. Moteris jam paaiškino, jog jos išpažįstama religija draudžia viešoje vietoje rodytis nepridengtais plaukais. Personalo skyriaus vadovas pareiškė, jog moters religiniai įsitikinimai – jos ir tik jos asmeninis reikalas.

L. Tavoraitei kelis kartus darbdavys sakė norintis, kad ji grįžtų į darbą, bet moteris nesutiko.

Per susitikimą 2010 metų lapkritį moteriai buvo pasakyta, kad jeigu ji ir toliai neis į darbą, darbdavys bus priverstas peržiūrėti jos darbo sutartį ir ją netgi atleisti.

Lietuvė buvo atleista 2010 metų lapkričio 6-ąją dieną.

P. Horano paklaustas, kas būtų, jeigu darbuotojas į darbą ateitų ant krūtinės pasikabinęs grandinę su kryžiumi, parduotuvės personalo skyriaus vadovas atsakė, jog nieko panašaus dar nebuvo nutikę.
Byla vis dar svarstoma.