„Lietuvos ryto“ televizija praneša, kad apverktinos būklės pastate pasidarė dar liūdniau, kai buvo pakeisti seni radiatoriai. Nukritusios temperatūros niekaip nepavyksta sureguliuoti. Visuomenės sveikatos specialistai už tai 500 Lt išrašo baudą ne remontininkams, o darželio auklėtojai.

„Vaikštome kaip meškos prisirengę, o ką daryti“, - televizijai sakė viena mama, kuri vis dar veda vaiką į ugdymo įstaigą. Dauguma tėvų jau antra savaitė ieško kitų išeičių. Darželis - pustuštis, kai kurias grupes iš 20 lanko vos keli mažyliai.

Darželio auklėtoja Birutė Žilinskaitė aiškina, kad kai būna debesuota ir oras patalpose dar labiau atvėsta, reikia ieškoti užsiėmimų, per kuriuos daugiau judama, o ne sėdima, kad mažyliai nesužaltų.

27 metus darželyje dirbanti ir baudos sulaukusi darželio vadovė Jevgenija Zankina sakė, kad jau kelis metus nevaisingai rašo raštus savivaldybei, prašo pakeisti langus, apšiltinti sienas. Problema dar paaštrėjo pakeitus radiatorius, kurie kainavo 40 tūkst. Lt. Tačiau šildymo sistema iki šiol nesureguliuota. Pasak direktorės, anksčiau temperatūra buvo 17-18 laipsnių. Šildytuvų darželyje nejungia, nes jie neva skleidžia blogą kvapą.

Klaipėdos savivaldybės atstovė Violeta Gembutienė aiškina, kad remontininkai įtaria, kad buvo panaudotos defektuotos kai kurios detalės, kai buvo keičiami radiatoriai, todėl problema paūmėjo.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro atstovė Asta Šlepetienė sako, kad tokia situacija yra neleistina, pažeidimas - didelis. „Tai yra poveikis vaikų sveikatai“, - ji sakė, kad kyla papildomas pavojus - daug prirengiami vaikai gali ir perkaisti.

Tikimasi, kad radiatoriai tinkamai pradės šilti kitą savaitę. Žadama dar šiemet pakeisti ir langus.