Anot KTU atstovės Eglės Šliurpaitės, dabartinio rektoriaus prof. Petro Baršausko kadencija baigiasi gegužės 31 dieną. Rektorių 5 metų kadencijai viešo konkurso būdu renka ir skiria KTU taryba, sudaryta bei veikianti pagal Mokslo ir studijų statymo, Statuto ir kitų teisės aktų nuostatas. Rinkimus organizuoja iš Tarybos narių sudaryta darbo grupė.

Pasibaigus dokumentų pateikimo terminui, ši grupė, užregistravo 6 pretendentus, pareiškusius norą dalyvauti rektoriaus rinkimuose. Tai - dabartinis KTU rektorius P. Baršauskas, taip pat Vidas Raudonis, Richardas Brooksas, Mokhtaras Shokry Abou El Assadas, Pablo G. Martinezas Lestardas, Aleksandras Suetinas.

Darbo grupė toliau vertins, ar pretendentai pateikė visus reikiamus dokumentus, ir pateiks savo vertinimo išvadas KTU Tarybai. Pastaroji ne vėliau kaip per 7 darbo dienas balsuodama el. paštu turi patvirtinti kandidatų į rektoriaus pareigas sąrašą. Konkursui pateiktų dokumentų kopijas darbo grupė taip pat perdavė Senatui, kuris įvertins pretendentų pedagoginės ir mokslinės veiklos atitiktį Universiteto keliamiems reikalavimams.

Viešą tarptautinį konkursą KTU rektoriaus pareigoms užimti, vadovaudamasi Mokslo ir studijų įstatymu ir KTU statutu, Universiteto taryba paskelbė kovo 16 d. „Konkurse gali dalyvauti nepriekaištingos reputacijos asmenys, turintys mokslo laipsnį arba pripažinti menininkai, turintys pedagoginės ir vadybinės patirties. Tas pats asmuo rektoriumi gali būti renkamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės ir ne anksčiau kaip po 5 metų nuo paskutinės kadencijos pabaigos, jeigu paskutinė kadencija buvo iš eilės antra", - pasakyta KTU pranešime.

Kandidatai su Universiteto bendruomene susitiks atvirame Tarybos posėdyje. Data bus paskelbta ne mažiau kaip prieš 5 darbo dienas iki susitikimo, o uždaras Tarybos posėdis rektoriaus rinkimams šaukiamas ne vėliau kaip per 15 darbo dienų nuo dokumentų priėmimo pabaigos.