Panevėžio regos centre "Linelis", kuriame regėjimo problemų turintys vaikai ugdomi nuo kūdikystės iki kol baigia pradinę mokyklą, - drastiška naujovė. Motyvuojant tuo, kad civilizuotose šalyse stipriosios lyties atstovai esą šlapinasi ne stovėdami, o sėdėdami, imta reikalauti, kad būtent taip elgtųsi net darželinukai. Tačiau centro vadovės parinkta delikataus reikalo poza priimtina ne visiems. Vieno "Linelį" lankančio mažylio mama prisipažino esanti priblokšta, kad jos vaikui neleidžiama elgtis taip, kaip jis įpratęs.

LŽ kalbinta moteris pasakojo iš pradžių subtiliu klausimu kreipusis į ugdymo įstaigos vadovybę, po to - į Panevėžio merijos Švietimo skyrių. Atsakymo moteris teigė kol kas nesulaukusi. Panevėžietė įsitikinusi, kad jos sūnus buvo pažemintas. Kad berniukui nereikėtų toliau kentėti, moteris vakar pabrėžė pervedanti jį į kitą darželį, kuriame su vaikais neeksperimentuojama.

Atostogaujančią "Linelio" direktorę šiuo metu pavaduojanti Dalia Jankevičienė LŽ aiškino tikrai žinanti, kad sėdėdami šlapinasi japonai, be to, būdama Prancūzijoje ir Vokietijoje ji pati įsitikino, kad būtent taip elgiasi ir tenykščiai vyrai. "Linelyje", anot D.Jankevičienės, šlapintis atsisėdus iš berniukų pareikalauta dar ir todėl, kad visi jie turi regos problemų. Esą atlikdamas gamtinį reikalą dažnas jų ne visada pataiko ten, kur reikėtų. "Juk dabar ir kelnytės lieka sausos, ir po kojytėmis sausa bei švaru", - naujovę komentavo D.Jankevičienė.