Tokį projektą įregistravęs Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Raimundas Paliukas siūlo pavesti Vyriausybei įvertinti mokslo ir studijų institucijų potencialą ir esamą situaciją.

Iki gruodžio 1 d. siūloma parengti valstybinių universitetų tinklo optimizavimo įgyvendinimo priemonių planą. Nutarimo projekte taip pat siūloma numatyti 2018 metų valstybės biudžete lėšų jam įgyvendinti.

Nutarimo projektą siūloma priimti, atsižvelgiant į tai, kad Seimas yra valstybinių universitetų steigėjas, vadovaujantis Seime patvirtintomis Mokslo ir inovacijų politikos gairėmis, siūlančiomis konsoliduoti mokslo ir studijų institucijų, slėnių, technologijų parkų potencialą, ir į tai, kad Vyriausybei pavesta parengti Mokslo ir inovacijų politikos gairių priemonių planą.

„Viena iš svarbiausių šiuolaikinės visuomenės pažangos ir klestėjimo sąlyga yra konkurencinga ir darni mokslo ir studijų sistema, kokybiškos studijos, aukštojo mokslo prieinamumas visoms socialinėms grupėms, universitetų dalyvavimas tarptautinėje mokslo erdvėje“, – pažymima nutarimo projekte.