Tai jis sakė po to, kai Vilniaus savivaldybė trečiadienį vėl susidūrė su techninėmis problemomis, internetu registruojant prašymus į darželius.

R.Šimašiaus teigimu, jo pasiūlymas galėtų išspręsti problemą, kai dalis tėvų dėl užstrigusios sistemos prašymų registruoti negalėjo arba padarė tai vėliau už kitus. Būsimasis meras žada pakeitimus siūlyti pirmuosiuose posėdžiuose.

„Man asmeniškai nesuprantama, kaip gali būti registracijos laikas vienas iš kriterijų, kai gaunamas darželis arba negaunamas, kai jų trūksta. Bet kokiu atveju, šito kriterijaus turės nelikti“, - BNS sakė R.Šimašius.

Anot jo, tarybai pirmuosiuose posėdžiuose taip pat bus teikiamas pasiūlymas įvesti „darželio krepšelį“. Pagal šį sumanymą, vietos valstybiniuose darželiuose negavusiems vaikams būtų skirta kompensacija, kuri leistų vaikui lankyti privatų darželį ar šeimai samdyti auklę.

Trečiadienį 8 val. ryto prasidėjus elektroninei registracijai į Vilniaus lopšelius - darželius, sistema vėl strigo, kurį laiką savivaldybės tinklalapis buvo nepasiekiamas arba veikė su sutrikimais. Savivaldybė savo ruožtu tikino, kad sistema veikia, tačiau yra sulėtėjęs duomenų apdorojimas.

Pirmoji registracija į darželius Vilniuje šiemet vyko sausio 12-ąją, tuomet dėl techninių problemų užstrigus sistemai, visi prašymai buvo anuliuoti.

Į sostinės darželius jau užregistruota daugiau kaip 4100 vaikų

Į sostinės darželius jau užregistruota daugiau kaip 4100 vaikų. Skaičiuojama, kad dar turėtų užsiregistruoti apie 3000, pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

Registracija, prasidėjusi šiandien 8 valandą, vyko lėčiau nei planuota, per vieną minutę buvo apdorojama tik 10 prašymų, todėl jau užsiregistravusiųjų buvo prašoma prie sistemos nesijungti pakartotinai. Taip buvo sumažinti papildomi srautai ir pagreitėjo duomenų apdorojimas.

Praėjusiais metais elektroniniu būdu į darželius buvo užregistruota apie 7500 vaikų.

DELFI primena, kad Vilniaus miesto savivaldybė informavo, jog šiuo metu vyksta elektroninė registracija į sostinės darželius. Tačiau yra sulėtėjęs  duomenų apdorojimas, todėl jau užsiregistravusių prašoma prie sistemos pakartotinai nebesijungti. Taip bus sumažinti papildomi srautai ir pagreitės duomenų apdorojimas. 

Savivaldybės teigimu, IT kompanijos šiuo metu dirba, kad garantuotų tuos duomenų apdorojimo greičius, kuriuos buvo įsipareigoję užtikrinti.

Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, jau užsiregistravusieji turi įsidėmėti, kad vietą eilėje bus galima pasitikrinti ir vėliau.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)