„Pradėtas ikiteisiminis tyrimas, kuriame minėtas asmuo yra paskelbtas įtariamuoju“, – BNS sakė prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinionienė.

Jos teigimu, tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 145 straipsnio 2 dalį. Pagal jį, už žmogaus terorizavimą arba sistemingą bauginimą baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pasak E.Martinionienės, į šią kategoriją gali patekti įvairaus pobūdžio grasinimai.

„Bet koks elgesys, kurį žmogus, kuriam tai skirta, priima kaip grasinimus, išsigąsta, patiria persekiojimą. Šiuo metu yra tiriamos tam tikros aplinkybės, kurios šiai akimirkai kvalifikuotinos kaip toks straipsnis“, – sakė E.Martinionienė.

Savo ruožtu KTU gimnazijos rektorius Petras Baršauskas, išgirdęs apie tai, kad tyrimas nėra nutrauktas, neslėpė nuostabos. Anot jo, praėjus maždaug dviem dienoms po pranešimo, kad KTU gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis pasitraukia iš užimamų pareigų, jis gavo įvykyje dalyvavusių vaikų tėvų laišką.

„Jis buvo adresuotas man, rektoriui, ir visiems kitiems šioje situacijoje dalyvavusiems asmenims. Ten buvo parašytas tik vienas sakinys – jokių pretenzijų B. Burgiui nebeturime. Dokumentą pasirašė abu tėvai“, – DELFI sakė B. Baršauskas.

Po to jokių žinių nei iš tėvų, nei iš paties B. Burgio jis nesulaukė, todėl tikina manęs, kad tyrimas buvo nutrauktas.

B.Burgis penktadienį su BNS bendrauti nenorėjo: „Dabar nepasakysiu nieko ir vėliau nepasakysiu nieko – kol kas aš nekalbus pasidariau“.

64-erių matematiko išsilavinimą turintis B.Burgis KTU gimnazijai vadovauja nuo pat jos įkūrimo 1990-aisiais, jis taip pat yra ir jos įkūrimo idėjos autorius.

Apie pasitraukimą iš pareigų jis pranešė lapkričio pradžioje. B.Burgis anksčiau BNS sakė, kad pareigų nebeis nuo gruodžio 5-osios.

Viešame laiške KTU gimnazistų tėvai teigė, kad konfliktas kilo, kai viena gimnazijos mokinė viešai užsirūkė ir tuo pažeidė taisykles, tačiau atsisakė palikti gimnaziją, o jos tėvai apskundė įvairioms institucijos B.Burgį.